Brands

Categories

De juiste blusher kiezen; zo doe je dat

Het kan een uitdaging zijn om een goede blusher te vinden voor je huid. Sommigen gaan het probleem daarom uit de weg en proberen het met alleen een bronzer op te lossen. Met een blush kun je een frisse look creëren die met alleen een bronzer niet te behalen valt. Onze experts geven advies voor het maken van de juiste keus.

Wat een blusher doet

Een blusher zorgt voor een mooie blos op de wangen. Je creëert een gezonde kleur en een frisse look, terwijl een blusher nog voedend kan zijn ook. Sommige blushers bevatten bijvoorbeeld verzorgende ingrediënten, en geven de huid een frisse en gezonde look. Maar er zijn zoveel varianten en kleuren, hoe kun je een keus maken? We beginnen met de invloed van buitenaf.


Externe factoren 

Het weer heeft veel effect op je huid. Zo kan winters weer een grijzige gloed geven, met de koele kleurtonen die erbij passen. Zomers weer straalt juist veel warmte uit door rode, oranje en gele kleurtonen. 

Naast de kleuren die het weer op je huid weerstralen, kan de temperatuur ook invloed op je huid uitoefenen. Als het koud en bewolkt is zal je huid ook lichter en koeler zijn. Als het warm en zonnig is zal je huid vanzelf al een tintje krijgen en warmere kleuren naar buiten brengen. 
Op basis van het weer kun je jouw blusher kiezen. Wij leggen uit hoe je deze keus kunt maken.


Hoe maak je een keus? 

In de winter wanneer je huid lichter is zijn koele, roze tinten erg mooi. Je kunt een prachtige natuurlijke blos creëren waardoor je huid er fris en gezond uitziet. Koele tinten versterken elkaar en zorgen dat je er stralender uitziet. 
Als de zon lekker schijnt maar het nog wel fris is, wil je juist die warmte accentueren en op de huid terug laten komen. Ga dan dus voor meer warmte door een frisse blusher te combineren met een warme zachte bronzer. Zo geef je een prachtige blos en creëer je een warme, stralende huid. 
In de zomer wanneer de temperaturen stijgen wil je jouw glow versterken. Helemaal als je van nature een warme huidskleur hebt of door de zon gebruind bent. Dan kun je een bronzer gebruiken die je met een peach blusher combineert. Overweeg ook eens een blusher met gouden accenten te gebruiken. Dan krijg je een echte glow!

 


Hoe gebruik ik de blusher? 

Je kunt een blusher op verschillende manieren aanbrengen, hierbij een gouden tip om fouten te voorkomen: zet een lach op en breng de blush aan op de bolling van de wang. Zo weet je zeker dat je de juiste plek op de wang meeneemt om de blos te creëren. 

Wil je meer definitie? Dan breng je de blusher aan op twee vingers afstand vanaf de neus, half op en half onder het jukbeen in de richting van je slaap.


Deze blushers moet je hebben 

Zoals je merkt is er niet één blusher het hele jaar door. Je kunt het beste er meerdere uit te proberen, want het is ook een kwestie van smaak. De onderstaande blushers zijn voor elke huid geschikt en moet je zeker eens proberen. 


NARS Orgasm 

Dit is dé ultieme blusher. De cult-favoriete blusher staat bijna iedereen en heeft een mooie perzik roze kleur die een verfijnde blos geeft. 

Baby Cheek Blush van Westman Altelier 

Met deze blush zorg je voor een frisse look die natuurlijk oogt. Hij komt handig in een crème textuur, dus is hij makkelijk aan te brengen. Met één van de roze tinten geeft deze blusher je een bruisende gloed. 

Blush Colour Infusion van Laura Mercier 

De Colour Infusion heeft een prachtig en uitgebreid palet aan kleuren. En de zachte poeder textuur zorgt voor een intense kleur, terwijl je deze ook natuurlijk aan kunt zetten. 

Lip2Cheek van RMS Beauty 

De RMS Beauty Lip2Cheek is een handig 2 in 1 product. De peach tone van Lost Angel bijvoorbeeld is een prachtige kleur die altijd goed is. Zo zorg je in een handomdraai voor een natuurlijke look.


Laat je adviseren 

Kom je er toch niet uit? Laat een expert je persoonlijk advies te geven in onze winkels. Onze beauty experts staan dagelijks klaar om je te helpen met het kiezen en aanbrengen van de blush. Klik hier om een personal shopping afspraak te maken in onze winkels.
Baby Cheeks Blush Stick
Baby Cheeks Blush Stick

€ 52
Blush Colour Infusion Strawberry
Blush Colour Infusion Strawberry

€ 34
Lip & Cheek
Lip & Cheek

€ 39