Alles wat je wil weten over actieve ingrediënten

Alles wat je wil weten over actieve ingrediënten

Tegenwoordig wordt de term ‘actieve ingrediënten’ vaak gebruikt op het gebied van skincare, maar wat zijn actieve ingrediënten precies? Een actief ingrediënt voorziet in specifieke behoeftes van de huid en vervult de hoofdfunctie van een product. Zo doet bij een anti-aging product het actieve ingrediënt het werk om fijne lijntjes tegen te gaan. Er zijn ook producten die geen actieve ingrediënten bevatten. Dit is vaak het geval bij reinigers, die meestal puur als doel hebben het gezicht te ontdoen van talg, zweet en vuil en dit prima kunnen doen zonder toepassing van actieve ingrediënten. Ervaar je specifieke behoeftes of aandoeningen, zoals een droge huid, grove poriën of fijne lijntjes, dan is het goed te onderzoeken welke actieve ingrediënten je huid hierbij kunnen helpen.

Sunday Riley is een huidverzorgingsmerk dat veel gebruik maakt van actieve ingrediënten. De collectie bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde formules om onmiddellijke en langdurige resultaten te leveren. Het merk gelooft dat er drie onmisbare actieve ingrediënten zijn die iedereen zou moeten gebruiken in de dagelijkse huidverzorgingsroutine: alphahydroxyzuur (AHA), retinol en vitamine C. Wij leggen je uit wat deze ingrediënten voor jou kunnen doen.


Exfoliëren met AHA
AHA staat voor alphahydroxyzuur en is een chemische exfoliant die op een milde wijze dode huidcellen verwijdert. Het woord chemisch kan je misschien afschrikken, maar een chemische exfoliant is veel zachter voor de huid dan fysische exfolianten zoals een scrub. De korreltjes in scrubs kunnen de huid gauw beschadigen, terwijl de zuren in een chemische exfoliant de dode huidcellen zachtjes van de huid losmaken. Zo zorgen exfolianten op basis van AHA ervoor dat de doffe huid plaats maakt voor een nieuwe, stralende huid. Daarnaast zullen andere verzorgingsproducten beter hun werk doen omdat ze niet eerst worden tegengehouden door een laagje dode huidcellen. Sunday Riley's iconische Good Genes All-In-One Glycolic Acid Treatment is een prijswinnende exfoliant op basis van AHA, aloë vera, citroengras en cactusvijg. Het egaliseert de huid en tekenen van huidveroudering worden geminimaliseerd. Het resultaat? Een zichtbaar stralendere huid.

Hoe gebruik je Good Genes?
Breng ’s ochtends en/of ‘s avonds een pompje aan op een schone, droge huid, na het reinigen en tonen. Het serum werkt als een leave-in behandeling en kan worden opgevolgd met een hydraterende crème. Wil je een extra glow boost? Breng Good Genes dan juist aan over je crème.

Retinol: bij fijne lijntjes en onzuiverheden
Retinol is een derivaat van vitamine A en wordt door dermatologen vaak beschouwd als magisch ingrediënt. Retinol stimuleert de celvernieuwing in de onderste huidlaag, de dermis. Zo worden pigmentatie, grove poriën en zelfs acne minder zichtbaar. Ook wordt bij het gebruik van retinol de collageenproductie gestimuleerd, waardoor de dermis dikker wordt en huidveroudering wordt tegengegaan. Retinol biedt dus een aantal belangrijke voordelen voor de huid en haar uitstraling. Let er echter wel op of een product bij jouw huidtype past, soms kan een product met een hoge dosis retinol voor gevoeligheden zorgen. Dit kun je testen door een product bijvoorbeeld eerst om de dag te gebruiken. Het A+ High Dose Retinoid Serum van Sunday Riley is mild genoeg voor alle huidtypen biedt een prima “instap” optie voor beginnende retinolgebruikers. De retinoïden in dit serum - dat je het beste ’s avonds kunt aanbrengen – kunnen juist ’s nachts extra goed hun werk doen en tekenen van huidveroudering zichtbaar verbeteren.

Hoe gebruik je A+?
Breng 's avonds  1-2 pompjes aan op een schone, droge huid. Voor nieuwe gebruikers is het belangrijk op te bouwen, zodat de huid kan wennen aan dit actieve ingrediënt. Gebruik het product twee avonden en vervolgens twee avonden niet. Werk toe naar om de dag, en dan naar dagelijks gebruik (altijd ’s avonds). Gevorderde retinolgebruikers kunnen dit product elke avond aanbrengen na het reinigen en tonen van de huid. Let op: bescherm bij gebruik van retinol de huid overdag altijd met een SPF. Hiermee voorkom je vlekjes en verkleuringen.

Een stralende teint met Vitamine C
Vitamine C staat erom bekend de teint van de huid te verhelderen, de huidtextuur te egaliseren en fijne lijntjes te verminderen. Het beschermt de huid ook tegen vrije radicalen en UV-schade van de zon vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten (let op: dit is niet hetzelfde als een SPF!). Ook is vitamine C betrokken bij de productie van collageen en elastine, wat bijdraagt aan de jeugdigheid van de huid. De uitdaging bij vitamine C is dat het gauw instabiel kan worden, wat inhoudt dat het door blootstelling aan zuurstof minder goed werkt. Het C.E.O. 15% Vitamin C Brightening Serum van Sunday Riley bevat een zeer stabiele vorm van vitamine C (THD Absorbate) dat de zichtbaarheid van verkleuringen en dofheid aanzienlijk vermindert. Dit serum gaat dus gegarandeerd zijn beloftes waarmaken.

Hoe gebruik je het C.E.O. serum?
Breng elke ochtend – na het reinigen en vóór gebruik van dagcrème - 2 pompjes aan voor antioxidant-bescherming en een vitamine C-glow. Voor een extra vitamine C-boost kun je het serum mengen met 2-3 druppels CEO Glow Vitamin C + Turmeric Face Oil. Eindig in de ochtend altijd met een SPF om het ontstaan van fijne lijntjes tegen te gaan. Het serum kan ook 's avonds op een schone huid worden aangebracht, zodat de verhelderende effecten van vitamine C op de huid kunnen werken terwijl je slaapt.

Hoe combineer je actieve ingrediënten?
Actieve ingrediënten kunnen elkaars werking bevorderen. Het A+ High Dose Retinoid Serum gaat bijvoorbeeld perfect samenmet de Good Genes All-In-One Glycolic Acid Treatment. De combinatie van deze twee zorgt voor een ultiem stralende huid: retinol maakt de huid van binnenuit egaal, AHA doet dit aan de oppervlakte van de huid. Breng eerst de retinol aan en daarna de AHA.

Vitamine C en A (retinol) fungeren op hun beurt samen als een waar anti-aging powerhouse. Door ’s avonds het A+ High Dose Retinoid Serum te gebruiken en ’s ochtends het C.E.O. 15% Vitamin C Brightening Serum ga je voor nog krachtigere anti-aging resultaten. Een echte must voor de huid met fijne lijntjes dus!

Heeft jouw huid specifieke behoeftes of problemen? Het assortiment van Sunday Riley heeft vast producten die je hierbij gaan helpen. Het merk biedt een ruime collectie crèmes, serums en face oils die makkelijk in gebruik zijn en daarom van pas komen bij de meest uiteenlopende huidcondities en -problemen.

Voor een betere wereld
Ook is Sunday Riley onlangs ‘B Corp gecertificeerd’ geworden, wat aangeeft dat het merk streeft naar hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid en transparantie: van groene verpakkingen tot de aanschaf van koolstofkredieten die zendingen, bestellingen en productieprocessen vergoeden. Ook zorgt Sunday Riley ervoor dat olieleveranciers en fabrikanten worden geëvalueerd op duurzaamheid en mensenrechten. Het merk is dus niet alleen een goede keuze voor een stralende huid, maar ook voor een betere wereld.

Ben je benieuwd naar jouw nieuwe regime met Sunday Riley producten? Laat je adviseren in onze boutiques of stel je vragen in de chat.  Onze experts staan dagelijks voor je klaar!

Good Genes Glycolic Acid Treatment
Sunday Riley
Good Genes Glycolic Acid Treatment
vanaf  € 95 
A+ High-Dose Retinoid Serum
Sunday Riley
A+ High-Dose Retinoid Serum
vanaf  € 85 
C.E.O. 15% Vitamin C Brightening Serum
Sunday Riley
C.E.O. 15% Vitamin C Brightening Serum
vanaf  € 85 
Gelieve de getoonde letters en cijfers in het hiernavolgende tekstveld in te voeren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.