Peptiden in skincare: dit doen ze voor je huid

Peptiden, misschien heb je er al eens van gehoord. Deze magische stoffen doen volgens de huidverzorgingsindustrie wonderen voor je huid. Ze boosten de opbouw van je huid, met grootse resultaten als gevolg. Op welke manier ze dit doen en welk effect je mag verwachten, dat vertellen wij je.

Wie zich verdiept in huidverzorging weet dat proteïne een belangrijke bouwstof van de huid is. Hierin hebben peptiden hun werking. De kracht van dit skincare ingrediënt wordt vaak uitgelegd, maar blijft aanvoelen als een ‘abracadabra’ waar je op moet vertrouwen. Hieronder lees je hoe deze stoffen werken en hoe jij er je voordeel mee doet.
01. WAT ZIJN PEPTIDEN? Peptiden zijn lastig uit te leggen. Het zijn moleculen die bestaan uit aminozuren. Peptiden zijn proteïnefragmenten, die opgebouwd worden uit verschillende combinaties aminozuren. Iedere combinatie aminozuren vormt een andere peptide. Wanneer peptiden op een specifieke manier gecombineerd worden ontstaan er proteïnen.

Je huid bestaat grotendeels uit proteïnen. Als er geen peptiden inzitten, dan wordt de huid slapper, futlozer en krijg je last van fijne lijntjes. Peptiden geven de huid meer vitaliteit en veerkracht.
Heb je nog vragen of wil je graag persoonlijk advies van onze Skins experts? Zij helpen je graag verder in één van onze boutiques, telefonisch of op skins.nl. Met hun uitgebreide kennis en veel passie voor het vak leren zij je graag meer over de producten in ons uitzonderlijke assortiment en delen ze hun waardevolle tips en tricks.

Ontdek bijzondere niche producten met een verhaal, gecreëerd door bevlogen oprichters met oog voor detail. We nemen je graag mee in de wereld van Skins Cosmetics.
READ MORE ABOUT...
RETINOL: WAT DOET HET VOOR JOU HUID?
Skincare
FRUITZUREN IN SKINCARE
Skincare
EXFOLIËREN: ALLE DO'S EN DONT'S
Skincare


02. DE WERKING VAN PEPTIDEN
03. PEPTIDEN IN SKINCARE Je huid bevat van nature al peptiden, maar deze zijn anders dan de peptiden die gebruikt worden in cosmetica. De peptiden in skincare producten zijn synthetisch nagebootst in een laboratorium. Dankzij deze synthetische ontwikkeling kunnen ze peptiden op de meest effectieve manier voor de huid creëren.
04. SOORTEN PEPTIDEN Peptiden zijn dus verbindingen van aminozuren. De hoeveelheid aminozuren en de manier waarop deze verbonden zijn bepaalt het peptide. Wanneer twee aminozuren zich met elkaar verbinden, heet dit een dipeptide, drie aminozuren noemen we een tripeptide en zes aminozuren een hexapeptide.

Dipeptide is de meest simpele variant. Dit molecuul helpt bij het vernieuwen van de huid en dringt door de bovenste huidlaag heen. De Balancing Mist van Zelens is een gemakkelijke manier om jouw skincare routine te verrijken met peptiden. Ga je liever voor een masker? Probeer dan eens het Celestial Diamond Mask van 111SKIN.
SHOP ZELENS
05. IN THE MIX Peptiden werken op hun best wanneer ze (in de formule) gecombineerd worden met antioxidanten, en huidaanvullende en huidherstellende ingrediënten. Een cocktail van de juiste ingrediënten levert het beste resultaat voor jouw huid op. Wil je weten welke stoffen jouw huid nodig heeft? Vraag dan advies aan onze online Skins Experts of bezoek één van onze boutiques.
Peptiden zijn echte oppeppers. De stoffen staan erom bekend de huid te verjongen, verstevigen en gladder te maken. De huidstructuur krijgt een boost en dat zie je na regelmatig gebruik terug.

Er zijn verschillende soorten peptiden. Sommige peptiden zorgen voor de vermindering van fijne lijntjes, terwijl andere de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Wanneer je skincare producten met peptiden consistent gebruikt werpt dit zijn vruchten af. Verwacht een aanzienlijk veerkrachtigere huid, omdat de proteïnen in de huid verstevigd worden.
SHOP 111SKIN
Tripeptide staat ook bekend als GHK. Dit ingrediënt is een synthetisch signaalpeptide waarvan bekend is dat het samenwerkt met de huid om stoffen die door ouderdom en blootstelling aan de zon zijn aangetast zichtbaar te herstellen. Het kan beschadigde gebieden helpen ‘leren’ hoe ze zich opnieuw moeten opbouwen, zodat de huid er gladder en steviger uitziet en aanvoelt.

Kat Burki ontwikkelde een verstevigende crème met tripeptide, deze is zeker het proberen waard. Focus je liever op de ogen? Check dan eens de Do Not Age Triple Peptide Eye Cream van Dr. Brandt.
SHOP DR. BRANDT
Hexapeptide, ook bekend als Argireline, is de meest complexe variant. Dit peptide heeft waterbindende en huidherstellende eigenschappen, waardoor het een populair ingrediënt is in huidverzorgingsproducten. Hexapeptide komt het beste tot zijn recht wanneer het in de formule wordt gecombineerd met een bevochtigingsmiddel, zoals hyaluronzuur.

Als je wil gaan voor een krachtig en doeltreffend serum dan is het Exlinea Peptide Smoothing Serum van PCA Skin alles wat je zoekt. Voor wie liever een crème met hexapaptide toevoegt aan de skincare routine is er de Peptide Complex Restructuring Cream van Zelens.
SHOP KAT BURKI
SHOP PCA SKIN
SHOP ZELENS
Gelieve de getoonde letters en cijfers in het hiernavolgende tekstveld in te voeren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.