Skincare routine voor de gecombineerde huid

Skincare routine voor de gecombineerde huid

De gecombineerde huid kenmerkt zich als een huidtype waarbij de T-Zone (voorhoofd, neus en kin) glimmend is en de wangpartij droog (of precies andersom). Hoe kun je dit huidtype het beste verzorgen en met welke producten?

In dit artikel adviseren we je hoe om te gaan met de gecombineerde huid, van reiniging tot verzorging. Een gevaar van veel producten gericht op de gecombineerde huid, is dat ze te actief werken in het strippen en matteren, waardoor de droge plekken op het gelaat nóg droger kunnen worden. Dit stimuleert de talgproductie, met het risico dat je huid juist nog meer gaat glimmen. Ga daarom voor niet-strippende producten die daarnaast je huid voorzien van voldoende comfort en verzorging.

Reiniging
Een effectieve reiniging, zowel ’s ochtends als ’s avonds, is van groot belang bij de verzorging van de gecombineerde huid. Draag je make-up? Begin dan met een goede make-upreiniger en pak als tweede stap een speciale gezichtsreiniger die werkt op de gecombineerde huid, zoals de Clarimatte Cleansing Gel van REN. De reiniger lost overtollige vetafscheiding op milde wijze op en verwijdert onzuiverheden om de huid vrij te laten ademen. Blauwe Cypres-olie vermindert oneffenheden door antibacteriële eigenschappen.

De verfrissende en zacht exfoliërende Clarimatte Toning Lotion reinigt de poriën diep en verwijdert dode huidcellen voor een heldere, gladdere en egalere teint. De toner werkt bovendien porie-verkleinend waardoor het glimmen door de dag heen geminimaliseerd wordt.

Exfoliatie
Exfoliëren is een belangrijke stap om de poriën diep te reinigen en een glimmende huid met onzuiverheden te voorkomen. Dr. Brandt heeft een collectie genaamd Pores No More (de naam zegt het eigenlijk al), die actief de poriën verkleint en talg reduceert. PoreDermabrasion is een van de meest intensieve peelings binnen het Skins assortiment die speciaal werkt op de gecombineerde/vette huid. Het vormt een professionele peeling en porieverkleiner in één. Dit product verfijnt de poriën, reinigt diep en verstevigt de poriewanden waardoor ze opmerkelijk minder zichtbaar zijn. Gebruik de peeling ongeveer 2x per week.

Verzorging
Let bij de verzorging voor de gecombineerde huid op dat deze niet enkel talgregulerend werkt maar ook voedend is voor de drogere plekken op je huid. De Clarimatte Gel Cream van REN zou hiervoor een mooie optie zijn. Deze lichte formule herstelt de huidbalans en vermindert een glimmende huid. Doordat deze balancerende crème je sebum gelijkmatig verdeelt zullen ook de drogere plekken op de huid genoeg hydratatie ontvangen.

De lichte formule van deze gel hydrateert, matteert en verfijnt de poriestructuur tot wel 8 uur lang. De formule bevat een slimme polysachariden die olie uit de huid trekt terwijl de hydratatie intact blijft. Bovendien zorgen de soft-focus poeders voor een egale en frisse finish.

Maskers
Om je huid extra te verwennen is een zuiverend masker een mooie aanvulling op je skincare ritueel. Nieuw bij Skins is het merk Plenaire, dat werkt met schone en huidvriendelijke ingrediënten.

De Tripler is de ideale combinatie van een reinigend masker, die zowel exfolieert als ontgift.
De formule is rijk aan Franse klei met mineralen en de fijnste deeltjes van de natuurlijke zaden van de zwarte bes. Het masker mag dagelijks worden gebruikt of 2-3x in de week voor de ultieme detox van je egale en zuivere teint.

Primer
Tot slot een laatste tip: voor een mooie maquillage die niet verschuift door een glimmende huid, is een primer die porieverkleinend werkt en een mooi mat en egaal resultaat geeft de ultieme beauty must voor de gecombineerde huid.

Deze primer geeft niet enkel maquillage-voordelen dankzij een egale en matte huid, maar ook skincare voordelen door de poriën te verkleinen en bovendien glimmen door de dag heen te voorkomen.
De anti-bacteriële en zachte formule vormt de perfecte basis voor iedere maquillage.

Dit product heet niet voor niets “perfect canvas”, gezien dit ook de ultieme basis vormt ter afsluiting van je skincare en ter voorbereiden voor je make-up. Dit siliconenvrije serum werkt met een lichte textuur en pro-biotica om de gezonde bacteriën op de huid te boosten. Agave-extract voorziet de huid bovendien van een mooie matte finish.

Gelieve de getoonde letters en cijfers in het hiernavolgende tekstveld in te voeren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.