Welke ingrediënten kun je beter vermijden in je skincare?

Welke ingrediënten kun je beter vermijden in je skincare?

De laatste jaren zijn we als consument steeds bewuster geworden van de producten we op onze huid aanbrengen, waarom we dit doen en welk effect dit heeft. Deze bewuste keuzes omtrent huidverzorging leiden tot meer inzichten en uiteindelijk ook mooiere resultaten voor onze huid. Echter, de media kan ons soms zodanig overspoelen met ingrediënten en verhalen dat het moeilijk is in te schatten waar we moeten beginnen of op moeten letten.

Om je te helpen in de zoektocht naar jouw ultieme beauty routine geven, adviseren we hieronder per huidtype.

Gevoelige huid
Een van de meest gebruikte termen binnen skincare is ‘gevoelige huid’. Want: iedereen kan gevoelig zijn voor van alles. Denk hierbij aan gevoeligheden rondom weersveranderingen, stress, voeding of bepaalde ingrediënten. Tip: een gevoelige huid is een huidconditie, kortom door middel van de juiste kalmerende producten kun je werken aan een huid die weer in optimale conditie is. Gebruik daarom niet te lang enkel producten voor de gevoelige huid, op een gegeven moment kan de huid comfort gaan missen!

Synthetische parfum
Parfum wordt in huidverzorging toegevoegd om een luxe en aangename beleving mee te geven. Echter, het kan zo zijn dat hiervoor synthetische parfum wordt toegevoegd en dit kan leiden tot een geïrriteerde en gevoelige huid. Zoek altijd naar het * achter parfum achter op het product (INCI Lijst) en de omschrijving die volgt: natural/synthetic. Liever heb je voor de (gevoelige) huid natuurlijke parfum waar dus verder niets synthetisch aan is toegevoegd.

Actieve ingrediënten
Skincare helpt ons een handje om de huid naar de meest optimale conditie te brengen. Hiervoor kunnen actieve ingrediënten ons helpen in bijvoorbeeld het anti-ageing proces. Echter, bij een gevoelige huid moeten zeer actieve ingrediënten zoals retinol vermeden worden. Dit kan de huid dusdanig aan het werk zetten dat de huid “overbelast” raakt, waardoor er nog meer gevoeligheden kunnen optreden.

Zwangerschap
Tijdens en na de zwangerschap kan de huid anders reageren en andere behoeftes hebben dan normaal gesproken. Probeer wederom te actieve ingrediënten te vermijden in je skincare, zoals Vitamine A, Retinol of essentiële oliën. Let ook op te actieve exfoliërende ingrediënten zoals BHA’s.
Werk liever met kalmerende en voedende ingrediënten zoals aloë-vera, kamille, en niacinamide (vitamine B3) om je huidbarrière te versterken en je huid te verzachten. Zoek je een zachte peeling? Werk dan met een milde PHA zoals deze Enzym Peel van Susanne Kaufmannof een zachte korrel als Jojoba in de Facial Peel.

Droge huid
De droge huid is het huidtype dat zeker met de wisseling van seizoenen weer andere behoeftes heeft, waardoor een wisseling in beautyroutine aan te raden is.
Vermijd bij een droge huid absoluut diep reinigende cleansers die je huid enkel strippen van je huideigen talg productie, waardoor de huid na het reinigen alleen maar nog droger en trekkeriger aanvoelt. Vermijd bovendien SLS (schuimende onderdeel in producten) die je huid nog meer uitdrogen.  Werk met een reinigende olie of melk zodat je je droge huid daar al meer comfort geeft en sluit je reiniging bovendien af met een toner om je huid te balanceren ter voorbereiding op je serum, dag- of nachtcrème. Patyka heeft bijvoorbeeld prachtige diepvoedende reinigers in drie stappen:

1. Remarkable Cleansing Oil
2. Cleansing Perfection Foam
3. Essential Lifting Lotion

Tot slot: vermijd bij een droge huid producten op basis van mineralen oliën (parafinen) en vaseline.
Deze leggen namelijk eerder een barrière op de huid waardoor er verder niets meer in of uit kan. De droge huid kan hierdoor alleen nog maar droger aanvoelen.

Bij Skins Cosmetics hebben we diverse merken die met huidvriendelijke en milieuvriendelijke ingrediënten werken, zonder gebruik van minerale oliën, parabenen, sls, etc. Kijk bijvoorbeeld eens bij merken als REN CLEAN SKINCARE en Plenaire. Allebei UK brands die zich richten op schone formules die niet alleen goed en effectief werken op onze huid maar ook nog eens bijdragen aan een schonere wereld.

Facial Peel
Susanne Kaufmann
Facial Peel
€ 55 
Enzyme Peel
Susanne Kaufmann
Enzyme Peel
€ 58 
Gelieve de getoonde letters en cijfers in het hiernavolgende tekstveld in te voeren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.