Zonnebrandcrèmes voor het gezicht – dit zijn de beste per huidtype

De zomer is nog niet ten einde en daarom pakken we het liefst iedere zonnestraal – op een veilige manier – mee. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je gezicht goed te beschermen met de juiste zonnebrandcrème. Wie het huidverouderingsproces niet wil versnellen, die kiest voor goede UV-bescherming. Wij vertellen je graag welke gezichtsproducten je niet wil missen tijdens de zonovergoten dagen.

Zonnebrandcrème voor het gezicht is een product dat niet mag ontbreken in jouw beautycollectie. Je kan een zonnebrand voor het lichaam ook op het gezicht gebruiken, maar je merkt al snel dat dit niet fijn aanvoelt en een vette film achterlaat. Daarnaast bescherm je met speciale gezichtscrèmes niet alleen tegen UV, maar verzorg je het gelaat op een manier die past bij jouw huidtype.
SHOP ZONNEBESCHERMING 01. Het belang van zonbescherming op je gezicht Ons gelaat wordt vrijwel iedere dag blootgesteld aan schadelijke UV-stralen en daarom is het dragen van SPF geen overbodige luxe. Er zijn twee soorten UV-stralen die de aarde bereiken: UVA en UVB. Beide soorten stralen hebben een ander effect op de huid. Denk bij UVB-stralen aan de B van Burning en bij UVA aan de A van Ageing. Beide stralingen zijn niet best voor de conditie van je huid en hier wil jij je tegen beschermen.

Te weinig zonbescherming kan leiden tot verschillende klachten, van fijne lijntjes en pigmentvlekken tot irritaties en nare huidziektes. Kortom: beschermen is essentieel.
SHOP COOLA
02. Wanneer draag je zonbescherming op het gelaat? Dit antwoord is eenvoudig: iedere dag. Ook al lijkt het op het eerste aanzicht een grijze, bewolkte dag met weinig zon, zelfs dan verricht UV-straling schade aan het huidoppervlak. Wist je dat wolken 80% van de UV-straling doorlaten? Better safe than sorry, daarom wil je iedere dag een SPF toevoegen aan jouw skincare routine.
04. Waar moet je op letten? Voordat je een crème aanschaft, moet je op een paar dingen letten. Ten eerste is Broad Spectrum een term die je wilt terugvinden op de verpakking van het product. Dit betekent dat de crème beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling.

Ten tweede is het belangrijk dat minstens een derde van de gebruikte filters in jouw zonproduct tegen UVA-stralen beschermen, dit staat zelfs vast in de Europese wetgeving.

Ten derde zijn er een aantal ingrediënten die je het liefst vermijdt. Dit zijn parfum, alcohol en kleurstoffen - deze ingrediënten kunnen onder invloed van de zon irritatie op de huid veroorzaken. Ook de zonnefilters Oxybenzone, Homoslate, Ocinoxate, Eusolex 6300 en Para Amino Benzoic Acid zijn geen fijne ingrediënten. Onderzoeken tonen aan dat deze na aanbrengen op de huid in urine worden teruggevonden. Dit betekent dat deze stoffen makkelijk in het lichaam opgenomen worden en dat is niet de bedoeling.

Tot slot is het belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken die past bij jouw huidbehoeften en huidtype. Zo biedt het product verzorging en bescherming in één. Hieronder vind je de ideale zonnecrèmes voor iedere huid.
03. Het verschil tussen SPF en een dagcrème met SPF
In de ideale wereld breng je na het doen van je skincare routine een zonnebrandcrème aan op je gezicht. Een dagcrème heeft vaak andere kostbare, actieve ingrediënten, die door de zonnefilters van SPF moeizamer in de huid trekken. Deze ingrediënten dien je niet zo vaak aan te brengen als een zonnefilter. Door een los SPF-product op het gezicht te gebruiken voorkom je dat je snel door die kostbare dagcrème heen bent. Laat een product doen waar het goed in is en focus je met jouw skincare routine puur op de werkzame ingrediënten voor je huid en voeg de SPF later toe.
05. De beste zonnebrandcrèmes voor de normale huid Voelt jouw huid vaak zacht en soepel aan? Lucky you. De normale huid herken je aan de gelijkmatige, matte gloed en de zichtbare, maar niet verwijde poriën. Deze huid heeft niet veel actieve ingrediënten nodig, maar wel een fijne verzorging. Een goede crème hiervoor is Coola Suncare Classic Face Lotion White Tea of de EVE LOM Daily Protection.
06. De beste zonnebrandcrèmes voor een droge huid Maar liefst 25% van de mensen heeft een droge huid. Dit herken je aan de nauwelijks zichtbare poriën, droogtelijntjes en de dunne huidstructuur. Dit huidtype voelt vaak ruw aan en heeft weleens tekenen van schilfers. Heb jij een droge huid? Dan ga je het liefst voor een rijke crème die de huid voedt en verzorgt. Fijne producten hiervoor zijn die van V. SUN.
07. De beste zonnebrandcrèmes voor een vette huid De vette huid herken je aan het glimmende gelaat, voornamelijk de T-zone heeft een hevige glans. Deze glans wordt veroorzaakt door de overproductie van talg, wat ook leidt tot mee-eters en plotselinge onzuiverheden. Een matterende en verfrissende zonnebrandcrème is wat deze huid nodig heeft, denk aan de Mineral Face Matte Tint of de Mineral Silk Creme van Coola.
SHOP COOLA
SHOP COOLA
08. De beste zonnebrandcrèmes voor een gecombineerde huid Herken jij je in alle bovenstaande huidtypes? Dan is de kans groot dat jij een gecombineerde huid hebt. Een gecombineerd huidtype is vaak droog tot normaal op de wangen, maar wat vetter op de T-zone. Een geschikte zonnebrandcrème voor deze huid is de Mineral Silk Creme SPF30 Unscented Oil-Free van Coola.
09. De beste zonnebrandcrèmes voor een gevoelige huid De gevoelige huid reageert vaak hevig op nieuwe verzorgingsproducten en weersveranderingen, wat zorgt voor schilfertjes en rode vlekjes. Ook is deze huid vaak bijzonder droog, wat vraagt om een voedend product met een milde formule. Probeer eens de zachte zonproducten van Patyka of Caudalie, deze zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid.
SHOP CAUDALIE
SHOP PATYKA
10. De beste zonnebrandcrèmes voor de rijpere huid Ouder worden we allemaal en wanneer de huid rijpt vraagt dat om de juiste verzorging. De huid wordt droger, is dunner en er ontstaan sneller fijne lijntjes. Een zonnebrandcrème die dit tegengaat is Soleil Superieur van Revive of Liquid Sun Shield van Dr. Brandt.
SHOP DR. BRANDT
SHOP RÉVIVE
Heb je nog vragen of wil je graag persoonlijk advies van onze Skins experts? Zij helpen je graag verder in één van onze boutiques, telefonisch of op skins.nl. Met hun uitgebreide kennis en veel passie voor het vak leren zij je graag meer over de producten in ons uitzonderlijke assortiment en delen ze hun waardevolle tips en tricks.

Ontdek bijzondere niche producten met een verhaal, gecreëerd door bevlogen oprichters met oog voor detail. We nemen je graag mee in de wereld van Skins Cosmetics.
READ MORE ABOUT...
Optimaal beschermd de zomer in met V.SUN
Skincare
RETINOL: WAT DOET HET VOOR JOUW HUID?
Skincare
Alles wat je wil weten over actieve ingrediënten
Skincare
SHOP V.SUN
SHOP COOLA
Gelieve de getoonde letters en cijfers in het hiernavolgende tekstveld in te voeren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.