Pélargonium

Aedes de Venustas Artikel nr. 90923
Inhoud: 100 ml
€ 215 Incl. BTW
De muze: Egyptische geranium (rozengeranium). Parfumeur Nathalie Feisthauer portretteert dit ingrediënt als een schilderij van de mysterieuze boeketten uit de Gouden Eeuw. “Aromatisch, met een gekneusd blad-effect, minder fruitig, meer balsamachtig dan roos, bijna wierook-achtig”, aldus Feisthauer. Het canvas op cederhouten frame wordt eerst bedekt met koele irisnoten, waarna er een donkere, rokerige achtergrond van vetiver (Haïti), gaiac-hout en mos volgt. Accenten van groene kardemom en goud licht van bergamot schitteren door de scene, aangevuld door rijk getextureerde ingrediënten die volume en contrast geven. De kruidige zoetheid van wortel verrijkt het irisakkoord, amber-achtige scharlei suggereert de zachtheid van fluwelig blad. Citrus-, peper- en wierookachtige elemi hars verfraait zowel de frisse als de balsam-achtige facetten van de geranium. Een waas van musk maakt de randen zachter waardoor het statige boeket van Pélargonium een abstracte schoonheid krijgt.
Lees meer
Breng parfum aan op plekken waar je je hartslag goed voelt. Bijvoorbeeld de binnenkant van de elleboog en in de knieholte, op je pols en in je hals. Bij een sprayflacon, spray 1 of 2 maal in de lucht en loop door de 'parfumwolk' die ontstaat om je haar te parfumeren. Haar is een zeer goede drager van parfum, het houdt de geur goed vast.

Topnoten: bergamot, mandarijn, Clary salie, peper, Sichuan peper, kardemom. Hartnoten: Egyptische geranium, orris, wortelzaad, elemihars. Basisnoten: cederhout, vetiver, guaiac hout, muskus, mos. Parfumeur: Nathalie Feisthauer.

Reviews

Nieuwe review toevoegen

U plaatst een review over: Pélargonium

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering
  • Waardering

    Mooie stijlvolle geur die geschikt is voor elke gelegenheid zonder saai te zijn. Blijft standaard in mijn selectie en kom hier steeds weer bij terug. Niemand neemt hier aanstoot aan maar is toch bijzonder genoeg dat het mensen opvalt dat je iets bijzonders draagt.

    Op 30 mei 2018 door Marjolein