Bezorgen en retourneren

Om jouw bestelling voortaan sneller te kunnen leveren, verhuizen wij op dit moment ons distributiecentrum. Houd daarom rekening met een vertraging van 2 tot 4 werkdagen, onze excuses voor het ongemak. Je bestelling gegarandeerd op tijd in huis? Kom langs in één van onze boutiques.

We geven jou graag een uitstekende service door je snelheid en flexibiliteit te bieden bij het bezorgen en retourneren van je bestelling. Op deze pagina vind je alle informatie over het bezorgen en retourneren van je bestelling.

Vandaag besteld, morgen in huis
Je kunt via PostNL op werkdagen tot 14:00 uur je bestelling plaatsen, om deze de volgende dag in huis te ontvangen. Bestel je na vrijdag 14:00 uur, dan ontvang je jouw bestelling dinsdag.

Via Red je Pakketje komen bestellingen die je tussen maandag en donderdag voor 14:00 uur bestelt, de volgende avond in huis. Bestellingen tussen vrijdag en zondag voor 14:00 uur worden maandagavond geleverd.

Zelf gemakkelijk ophalen
Ben je vaak niet thuis, of woon je in de buurt van een Skins winkel of PostNL ophaalpunt? Kies dan voor het gemak van ophalen. Je kunt jouw bestelling naar een Skins Cosmetics winkel of een PostNL-punt laten sturen.

Als je jouw bestelling laat bezorgen bij een Skins Cosmetics winkel is dat kosteloos en duurt het drie tot vijf werkdagen. Bestellingen die naar een PostNL-punt verstuurd worden kunnen soms de volgende dag al opgehaald worden. Je ontvangt een Track-en-Trace-code met meer informatie over wanneer je bestelling opgehaald kan worden.

Let op: Bij het ophalen van je bestelling dien je een geldig legitimatiebewijs te kunnen overleggen (paspoort, ID kaart of rijbewijs). Voor het ophalen in een Skins Cosmetics winkel dien je daarnaast de factuur te overhandigen, je mag deze digitaal laten zien.

Sample Sets
Heb je een Sample Set besteld? Dan wordt deze binnen 2-8 werkdagen bij je bezorgd. Wij pakken de geselecteerde samples met zorg voor je in en versturen deze in een brievenbuspakketje. Het is ook mogelijk de sample set als pakket te laten versturen, waardoor onze bovenstaande levertijd geldig is. Lees hier meer over onze voorwaarden met betrekking tot onze sample sets.


Verzenden buiten Nederland

Als je niet in Nederland woont, versturen wij je bestelling zonder problemen binnen Europa. We versturen je bestelling binnen een dag en sturen jou een Track-en-Trace-code op.

Kosten
Als je jouw bestelling afhaalt bij een Skins Cosmetics winkel is dit volledig gratis.

Bestellingen via PostNL verzenden wij vanaf € 50 binnen Nederland gratis. De kosten van bestellingen onder de € 50 bedragen € 4 per bestelling.

Bestellingen via Red je Pakketje kosten voor 14:00 uur hetzelfde als via PostNL. Bestellingen na 14:00 uur bedragen € 2 euro extra, dus € 6 euro voor bestellingen onder € 50 euro, en € 2 euro voor bestellingen boven de € 50 euro.

De verzendkosten van sample sets zijn € 2,20 voor 1 set en maximaal € 4 voor 2 sets of meer.

Voor bestellingen buiten Nederland bedragen de verzendkosten € 10 voor EU Zone 1 (gratis vanaf €65), € 15 voor EU Zone 2 (gratis vanaf € 150), € 20 voor EU Zone 3 (gratis vanaf € 150) en € 25 voor EU Zone 4 (gratis vanaf € 150).

Lijst EU Zones:
EU Zone 1. De gemiddelde levertijd is 5 dagen, met een maximum van 8 dagen.
België, Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad), Luxemburg,  Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en Kanaaleilanden)

EU Zone 2. Gemiddeld is de levertijd maximaal 5 dagen.
Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Spanje, Zweden

EU Zone 3. Gemiddeld is de levertijd maximaal 6 dagen.
Hongarije, Polen, Slovenië, Tsjechië

EU Zone 4. De gemiddelde levertijd is 6 dagen, met een maximum van 8 dagen.
Bulgarije, Estland, Finland, Ierland, Letland, Litouwen, Portugal, Roemenië, Zwitserland

Let op:
Rondom extra drukke periodes, zoals de feestdagen in december (kerst en oudjaarsdag) en in het voorjaar (Pasen, Pinksteren, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag), kunnen afwijkende levertijden gelden voor alle bezorgopties.

Wat kan je retourneren?

  • Ongeopende en ongebruikte bestellingen (met uitzondering van zelf samengestelde sample sets) kun je binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van reden retourneren.
  • Artikelen die beschadigd of niet correct zijn geleverd.
  • Artikelen waarvan de kwaliteit niet aan de vermelde specificaties voldoet (als een artikel een allergische reactie oproept kun je contact met ons opnemen).


Wat kan je niet retourneren?

  • Hygiëne artikelen (zoals make-up) waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Skins Cosmetics Giftcards.
  • Winkelaankopen kun je niet online retourneren.


Hoe kan ik iets retourneren?
Je kunt jouw retour online aanmelden als je een account aan hebt gemaakt. Om je retour online aan te melden ga je naar je persoonlijke Skins Account > Mijn bestellingen en klik op de bestelling waarvan je een artikel wilt retourneren.De kosten van het retourneren nemen wij voor onze rekening.

Als je er niet uit komt kun je ook een mail sturen naar [email protected].

Nadat je ons op de hoogte hebt gebracht, moet je de artikelen zo snel mogelijk, maar in ieder geval niet later dan dertig dagen na de mededeling aan ons retourneren. Wil je een retourzending doen zonder account? Voor retourzendingen kun je het volgende adres gebruiken:

Skins Cosmetics B.V
T.a.v.: RETURNS DEPARTMENT (WEB)
Antwoordnummer 46740
1060 VL Amsterdam

Neem eventueel contact op met onze klantenservice.

Wij verzoeken je om de artikelen in de originele verpakking én in originele doos of een vergelijkbare doos naar ons terug te sturen. Je kunt de artikelen ook terugbrengen naar één van onze winkels. Vergeet niet het vijf-cijferige ordernummer/referentienummer van je bestelling bij te voegen.

Wegens het coronavirus kan het zijn dat de verwerking van je retour langer duurt dan je van ons gewend bent. Wij sturen je een bevestiging zodra je retournering is verwerkt.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen.

Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Terugbetaling
Als je betaald hebt met iDeal, creditcard of PayPal, dan wordt het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen op je rekening teruggestort. Als je (gedeeltelijk) betaald hebt met een Skins Giftcard, dan ontvang je dit bedrag ook (gedeeltelijk) in de vorm van een Skins Giftcard. Het resterende aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen op je rekening teruggestort. De termijn van 14 start op het moment dat je de herroepingsmededeling hebt gekregen.

Je kunt de verzendkosten voor de retourzending terugkrijgen wanneer een artikel uit de zending beschadigd, verkeerd geleverd of anderszins niet correct geleverd is, of als je de bestelling op basis van gegronde reden retourneert. Stuur eventueel een e-mail naar de klantenservice voor het antwoordnummer, of mail je verzendbewijs om de kosten terug te ontvangen.

Garantie
Voor alle artikelen die je bij ons koopt geldt de wettelijke garantie. Als klant van Skins Cosmetics heb je recht op een goed product. Is het artikel niet wat je ervan verwacht, neem dan contact met ons op, dan komen we samen tot een oplossing.

Laatst bekeken