Summer

Summer Vibes

Summer box

Discovery Box no. 4

Zon, zee en zinderende hitte. Felbegeerd en tegelijkertijd een uitdaging voor huid en haar. Ontdek hoe onze zomerse selectie bij hoge temperaturen de looks cool houdt, en bij onverwacht Hollands weer toch een zonnig gevoel geeft. Handbagage approved! Bekijk hier de ultieme box voor een zinderende zomer.

Summer scents

Zomerse cocktails

Laat je meevoeren met een parfum geïnspireerd op de zee of waan je op vakantie door geuren met citrusnoten van Atelier Cologne, Clean Reserve en Terry de Gunzburg. Ontdek onze selectie zomerse geuren of creëer zelf een cocktail met de de volgende combinaties:

Vanilla Insensée met White Rose
- Citron Fig met Muskethanol
- Orange Sanguine met Patchouli
- Bergamote Soleil met Orb_ital 
- Moonlight in Heaven met Oyedo

Travel

Vliegtuig-proof

Een droge, trekkerige en vermoeide huid is voor menig vliegtuigreiziger een bekend gevoel. Door de droge lucht, airco en wisselende temperaturen heeft de huid moeite met het vasthouden van vocht. Een must om dan de juiste verzorging in kleine 100ml formaten bij de hand te hebben! Hydrateer de lippen, verfris de huid rondom de ogen en verzorg de rest van het gezicht. Onze must-haves:

- Caudalie's verzachtende Sorbet
- Hermes' verfrissende Tissues
- Kiehl's verzorgende Balm en Rescuer
- Féret's multi-functionele Balm
- REN's verfrissende Eye Gel

Special selection

Speciale selectie

Zorgeloos de zomer door met de juiste zonbescherming, kleurrijke make-up en frisse geuren. Van hydraterende dagcrème met SPF tot subtiele Fresh Fragrances. Bekijk hier de producten en ontdek onze tips.

Aging

Anti-aging geheimen

Bescherm de rijpere huid – net zoals ieder ander huidtype – elke dag met een SPF. Naarmate we ouder worden werkt onze celdeling steeds trager. Hoe trager de celdeling, hoe langzamer de huid kan herstellen, dus hoe sneller de huid veroudert. Smeren is dus essentieel: gebruik een hoge SPF en breng deze meerdere keren per dag aan om huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. Onze favorieten?

Eve Lom Daily Protection
Révive Soleil Supérieur 
Susanne Kaufmann Sun Cream Cell Protection

Which SPF

Welke SPF?

Ons assortiment kent het hele spectrum van zonbescherming, van SPF5 tot SPF50. Welke SPF nodig is voor een optimale bescherming verschilt per huidtype en huidskleur: de donkere huid verbrandt minder snel en kan een lagere factor gebruiken dan iemand met een heel lichte huid. In alle gevallen is het belangrijk om SPF15 te gebruiken, het liefst zelfs factor 30 en voor de huid die snel verbrandt SPF50.

Importance of suncare

Het belang van zonbescherming

Er zijn een aantal duidelijke redenen waarom we gebruik moeten maken van zonbescherming: het voorkomen van verbranding, pigmentatie, huidveroudering of erger. Maar hoe smeer je optimaal? Breng het liefst het hele jaar door zonbescherming aan met, afhankelijk van jouw huidtype, minimaal SPF15. Hoe hoger de factor, hoe langer je beschermd van de zon kunt genieten. Het is belangrijk om rekening te houden met je locatie. Onze huid is ingesteld op een zwakkere, Nederlandse zon en hoe dichter jij je bij de evenaar bevindt, hoe krachtiger de zon is en hoe slechter onze huid beschermd is. Smeer de juiste hoeveelheid: 2mg per cm2. Voor het gezicht komt dit neer op ongeveer een halve theelepel. Bekijk hier onze zonbescherming.

Baby care

Voor de allerkleinsten

Zonbescherming voor baby’s vanaf zes maanden en kleine kinderen is erg belangrijk, zij hebben een huid die snel verbrandt. Begin wel pas met bescherming na de zesde maand - baby’s jonger dan zes maanden dienen zoveel mogelijk in de schaduw of bedekt te zijn - en liever nog iets later zodat de babyhuid eerst zelf bescherming tegen de zon kan aanmaken. Voor kinderen onder drie jaar is het belangrijk om direct zonlicht zo veel mogelijk te vermijden en zelfs in de schaduw zo vaak mogelijk te smeren. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid. Het fysische, minerale filter werkt als een soort spiegel en ketst zonnestralen af.

- Baby's: Coola's Baby Organic Unscented Moisturizer
- Jonge kinderen: Coola’s Sunscreen Sprays.

Aftersun and care

Na-het-zonnen

Een gehydrateerde huid is een gezonde huid. Zeker in de zomer is dit belangrijk! Hydratatie helpt de elasticiteit en weerbaarheid van de huid te versterken en heeft een anti-ageing effect. Gebruik dagelijks een hydraterende crème om het vochtbalans op peil te houden en de barrièrefunctie van de huid te versterken. Te lang in de zon en verbrand? Laat de huid eerst afkoelen met een aftersun.

Suncare Face

Happy face!

Bescherm het gezicht elk seizoen en iedere dag met minimaal SPF 15, waarbij SPF 30 nog beter is. Van een primer of foundation met lichte factor tot daadwerkelijk zonbescherming speciaal voor het gezicht: deze wordt – anders dan het lichaam – altijd blootgesteld aan de zon. Vergeet niet gedurende dag nogmaals te smeren indien je de zon in gaat. Gebruik zonbescherming altijd na het aanbrengen van moisturizer, zo kunnen de werkzame ingrediënten door de huid worden opgenomen.

Exfoliator

Scrubben is key

Hét product om ervoor te zorgen dat de huid optimaal geprepareerd wordt om een zomerse tint op te bouwen. Scrubs verwijderen de bovenste laag dode huidcellen en stimuleert hiermee de circulatie van de huid. Deze tips zijn essentieel om de huid op zorgvuldige manier te verzorgen:

- Gebruik voor het gezicht een speciale exfoliant
- Scrub het lichaam met een grovere korrel 
- Twee keer per week scrubben is voldoende
- Scrub niet als de huid verbrand is
- Scrub bij voorkeur ’s avonds

UVA UVB

UVA, UVB, infrarood?

Dat je je goed moet beschermen tegen de zon is een feit, maar wat is het verschil tussen deze verschillende varianten van straling? UVA (aging) dringt tot diep in de huid door en speelt een grote rol bij huidveroudering. Deze straling is overal aanwezig en dringt niet alleen door wolken heen maar zeker ook door ramen. UVB (burning) verbrandt daarentegen de opperste huidlaag, de mate hiervan verschilt per dag, seizoen, tijdstip en plaats. Infrarood is voor het menselijk oog een niet-waarneembare straling en wordt bijvoorbeeld ook bij afstandsbedieningen gebruikt. Het infrarood dat van de zon komt verwarmt de huidcellen. Als deze warmte zich teveel ophoopt kan het schade toebrengen: de huidcellen worden als het ware gekookt en gedehydrateerd. Anti-oxidanten beschermen de huid hiertegen. Ook is het gebruik van aftersun belangrijk omdat dit verkoelt en dus de warmte laat ontsnappen.

Selftanning

Tannen zonder zon

Onze favoriete oplossing voor een gezonde, gebruinde huid zónder de schadelijke invloeden van de zon: self-tanning. Onder andere He-Shi brengt producten om een subtiel gebruinde huid te krijgen: bereik de gewenste teint en de huid is na circa acht uur volwaardig gekleurd. Tip: Scrub de huid twaalf uur vóór het aanbrengen van het selftan-product, hierdoor blijft de kleur langer zichtbaar en zal het er mooi egaal uitzien.

Hair care

Beach hair of verzorgde lokken?

In de zomer verdient het haar extra aandacht, denk aan de brandende zon, het zoute water van de zee of het frisse chloorwater uit het zwembad.

- Gebruik beschermende en hydraterende producten 
- Verzorg optimaal met een intens masker 
- Creëer beach hair met een spray
- Te warm om iets aan je coupe te doen? Maak het vast!

Summer make-up

Make-up, set, go!

Van organic luxe en navulbare juweeltjes van Kjaer Weis tot de creaties van celebrity make-up artist Laura Mercier en high fashion ‘chef de cabine’ Ellis Faas. Make-up voor een stralende look of ga los met opvallende knalkleuren. Ontdek de ultieme make-up must-haves voor dit seizoen. Onze favorieten?

- De limited zomercollectie van Laura Mercier
- Hydraterende lipproducten in knalkleuren van Ilia
- RMS' illuminators voor de perfecte finishing touch
- Fusion Beauty's beschermende Glowing Bronzer

Textures

Texturen & filters

Er zijn twee type filters voor zonbescherming: mineraal & klassiek (synthetisch). Een mineraal filter is een natuurlijk filter die als laagje op de huid blijft liggen en zonnestralen afketst voordat ze de huid kunnen bereiken. Het is te herkennen aan het witte waasje dat na applicatie op de huid ligt en is direct werkzaam. Let hierbij op dat je jouw dagcrème aanbrengt vóór deze mineraal filter. Een klassiek filter trekt in de huid en breekt daar het zonlicht af. Bij gebruik hiervan is het belangrijk om het product in te laten trekken voordat je de zon ingaat. Het klassieke filter kan zowel voor als na de dagcrème worden aangebracht.

Beide filters zijn beschikbaar in spray- en crème variant. Wat heeft jouw voorkeur?

Suncare Body

Specifiek voor het lichaam

Kleding blokkeert zonnestralen voor een groot deel, maar er zijn altijd delen van het lichaam die wél worden blootgesteld aan de zon. Ook hierbij is bescherming belangrijk om huidveroudering, pigmentatie en erger tegen te gaan. Gebruik minimaal SPF15 - het liefst SPF30 - en smeer regelmatig opnieuw om optimaal beschermd te blijven! Een dag naar het strand of op vakantie naar een zonnig gebied? Gebruik SPF die bij je huidtype past.