terug naar overzicht
Carved Oud Extrait de Parfum

Carved Oud Extrait de Parfum 50ml

€ 180

Selecteer een optie

1 Review(s)
Artikel Nr. 113301

Carved Oud van Thameen is een extrait de parfum dat rijk is aan oudh en daarmee rituelen uit Zuid-India vertaalt. Solah Shringarisa is een ritueel in 16 fasen om koninklijke vrouwen voor te bereiden op een openbare verschijning. Indiase royalty’s werden gezien als ergens tussen de mens en God en deze rituele versiering met parfums en juwelen creëerde iets van een bovenmenselijke aanwezigheid. De naam zelf komt van tempelontwerpen en decoraties en het beeld van de vrouwen, eenmaal versierd, als een perfecte, gebeeldhouwde godin. Een unieke soort oudh werd gekozen uit het zuiden van India, een van de oudh-oliën van de hoogste kwaliteit, zowel hoekig als edgy. Dit parfum combineert noten van kardemom uit Guatamala, roze peper, cederhout, oudh, iris, patchoeli en vanille.

REVIEWS

11/02/2021 bij

Thameen staat als merk bekend voor zijn hoge concentraties. Veel van de geuren zijn extrait de parfums, en dat is bij Carved Oud niet anders. Bij het aanbrengen merk je meteen de geurende parfumolie op die achterblijft op je pols, een belofte van langhoudendheid die het parfum met gemak waarmaakt. Carved Oud is geïnspireerd op een Zuid-Indisch 16-delig ritueel waarin koninklijke vrouwen zich klaarmaken voor een openbare verschijning. De geur is als een wandeling door een Oosters feest. Kardemom en roze peper dansen zorgeloos in de top, en zorgen voor een pittige sprankeling. Patchouli vergezeld hen en vormt zich in ronde en elegante bewegingen. De eerst bedeesde Oud krijgt moed ingesproken door vetiver en amber en naarmate uren verstrijken, wordt ze de ster van de avond.
Carved Oud is een florale, houtachtige maar vooral elegante Oud, waarin de heerlijke hars mooi naar voren komt, zonder te overstemmen. Een verfijnde kijk op een oriëntaalse beleving