Merk
Categorie
 
LIFESTYLE | 16-05-2023

De ultieme Skins Guide voor het bewaren van parfum

Bij Skins begrijpen we dat parfums een belangrijk onderdeel zijn van je persoonlijke stijl en identiteit. Daarom is het essentieel om te weten hoe je jouw geuren op de juiste manier bewaart, zodat ze hun kwaliteit zo lang mogelijk behouden. In deze blog delen onze Skins Experts hun tips en adviezen over het bewaren van parfums, zodat jij optimaal kunt genieten van je favoriete geuren.

De ideale bewaar omstandigheden voor parfums

Om de kwaliteit en levensduur van je parfums te behouden, is het belangrijk om ze op een koele, droge en donkere plaats te bewaren. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht, warmte en vocht, aangezien dit de geurmoleculen kan aantasten en de geur kan veranderen. Bewaar parfums bij voorkeur in hun originele verpakking, aangezien deze speciaal is ontworpen om het parfum te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Shop parfum

Temperatuur en luchtvochtigheid

De ideale temperatuur voor het bewaren van parfums is op kamertemperatuur. Dit ligt gemiddeld tussen de 15 en 20 graden Celsius. Houd er rekening mee dat hogere temperaturen en luchtvochtigheid de geur kunnen aantasten en de levensduur van het parfum kunnen verkorten. Bewaar je parfums daarom liever niet in de badkamer, aangezien de temperatuur en luchtvochtigheid daar vaak hoger zijn. Kies in plaats daarvan juist voor een koele, droge ruimte zoals een slaapkamer, kledingkast of ladekast. Je kunt parfum in de zomer ook in de koelkast bewaren. Dit voorkomt dat het parfum wordt blootgesteld aan warmere temperaturen, en zorgt bovendien voor een verkoelende sensatie op de huid.

Parfum flacons: bescherming tegen licht en lucht

De flacons van parfum zijn meestal gemaakt van donker of ondoorzichtig glas. Zo wordt de inhoud beschermd tegen schadelijke UV-straling en oxidatie door blootstelling aan lucht. Zorg ervoor dat de dop of verstuiver stevig op de flacon zit om te voorkomen dat het parfum in contact komt met lucht. Bewaar parfum flacons rechtopstaand om lekkage te voorkomen en om te zorgen dat de geur niet in contact komt met de dop, wat de geur kan aantasten. Wil je jouw favoriete parfum toch meenemen in je handtas of reisbagage? Maak dan gebruik van onze Sample Service, onze Skins Travel Spray of kies één van de stijlvolle reisflacons uit ons assortiment.

Ontdek Sample Service

Houd rekening met de houdbaarheid van parfums

Hoewel parfums geen exacte houdbaarheidsdatum hebben, is het belangrijk om te weten dat sommige geurnoten na verloop van tijd kunnen veranderen of zelfs hun optimale kwaliteit kunnen verliezen. Specifieke geurnoten verliezen sneller hun gewenste geur, zoals citrusnoten, die vaak in de top van een parfum voorkomen. Hierdoor kan de top sneller verdwijnen en minder goed waarneembaar zijn. Als een parfum deze geurnoten niet heeft, kan een geur zeer lang zijn kwaliteit behouden. Over het algemeen hebben eau de parfums een langere houdbaarheid dan eau de toilettes. Eau de parfums kunnen ongeveer twee tot drie jaar meegaan en eau de toilettes één tot twee jaar, mits goed bewaard. Wanneer een parfum over datum is, kan de geur, kleur en textuur zijn aangepast. Houd daarom rekening met de houdbaarheid van je parfums door te ruiken, voelen en kijken, en vervang ze indien nodig.

Natuurlijke parfums & houdbaarheid

Bij Skins verkopen we ook veel parfums met natuurlijke ingrediënten, zoals de parfums van Essential ParfumsenAesop. Deze merken zijn niet uitsluitend natuurlijk, maar bevatten een hoog percentage natuurlijke ingrediënten. Parfums met natuurlijke ingrediënten kunnen na verloop van tijd van kleur veranderen, omdat ze vaak geen synthetische stabilisatoren bevatten die in conventionele parfums voorkomen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de parfums over datum zijn. Is de kleur veranderd, maar is de geur nog hetzelfde? Dan kun je ervan uitgaan dat jouw parfum niet over datum is.

De kunst van parfumrijpen

Le Labo Fragrances maakt gebruik van maceratie en rijping in hun parfumcreaties. Wij bewaren de geuren van dit parfumhuis in onze boutiques dan ook in de koelkast, omdat ze vers gemengd zijn in het Parijse laboratorium. Maceratie betreft het rijpingsproces van de pas gemengde ingrediënten, terwijl rijping het proces omvat waarbij alcohol wordt toegevoegd en de geur in de flacon wordt gegoten. Vergelijkbaar met een uitstekende wijn, moet het parfum eerst rijpen zodat alle ingrediënten en alcohol harmonieus samensmelten tot een verfijnde geur.

Shop Le Labo Fragrances