Brands

Categories

Bezorgen en Retourneren

Houd rekening met een vertraging van 1 tot 2 werkdagen. Onze excuses voor het ongemak. 

We geven jou graag een uitstekende service door je snelheid en flexibiliteit te bieden bij het bezorgen en retourneren van je bestelling. Op deze pagina vind je alle informatie over het bezorgen en retourneren van je bestelling.

Vandaag besteld, dezelfde dag verzonden
Je kunt via PostNL op werkdagen tot 16:00 uur je bestelling plaatsen, dan versturen wij je bestelling dezelfde dag nog. Bestel je na vrijdag 16:00 uur, dan verzenden we jouw bestelling maandag.

Zelf gemakkelijk ophalen
Ben je vaak niet thuis? Kies dan voor het gemak van ophalen. Je kunt jouw bestelling naar een PostNL-punt laten sturen.

Als je jouw bestelling laat bezorgen bij een PostNL-punt kunnen deze bestellingen soms de volgende dag al opgehaald worden. Je ontvangt een Track-en-Trace-code met meer informatie over wanneer je bestelling opgehaald kan worden.

Let op: Bij het ophalen van je bestelling dien je een geldig legitimatiebewijs te kunnen overleggen (paspoort, ID kaart of rijbewijs). Voor het ophalen in een Skins Cosmetics winkel dien je daarnaast de factuur te overhandigen, je mag deze digitaal laten zien.

Sample Sets
Heb je een Sample Set besteld? Dan wordt deze binnen 2-8 werkdagen bij je bezorgd. Wij pakken de geselecteerde samples met zorg voor je in en versturen deze in een brievenbuspakketje. Het is ook mogelijk de sample set als pakket te laten versturen, waardoor onze bovenstaande levertijd geldig is.

Verzenden buiten Nederland
Als je niet in Nederland woont, versturen wij je bestelling zonder problemen binnen Europa. We versturen je bestelling binnen een dag en sturen jou een Track-en-Trace-code op.

Kosten

Bestellingen via PostNL verzenden wij vanaf € 50 binnen Nederland gratis. De kosten van bestellingen onder de € 50 bedragen € 4 per bestelling.

De verzendkosten van sample sets zijn € 2,20 voor 1 set en maximaal € 4 voor 2 sets of meer.

Voor bestellingen buiten Nederland bedragen de verzendkosten € 10 voor EU Zone 1 (gratis vanaf €65), € 15 voor EU Zone 2 (gratis vanaf € 150), € 20 voor EU Zone 3 (gratis vanaf € 150) en € 25 voor EU Zone 4 (gratis vanaf € 150).

Lijst EU Zones:
EU Zone 1. De gemiddelde levertijd is 5 dagen, met een maximum van 8 dagen.
België, Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad), Luxemburg, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en Kanaaleilanden)

EU Zone 2. Gemiddeld is de levertijd maximaal 5 dagen.
Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Spanje, Zweden

EU Zone 3. Gemiddeld is de levertijd maximaal 6 dagen.
Hongarije, Polen, Slovenië, Tsjechië

EU Zone 4. De gemiddelde levertijd is 6 dagen, met een maximum van 8 dagen.
Bulgarije, Estland, Finland, Ierland, Letland, Litouwen, Portugal, Roemenië, Zwitserland

Let op:

Rondom extra drukke periodes, zoals de feestdagen in december (kerst en oudjaarsdag) en in het voorjaar (Pasen, Pinksteren, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag), kunnen afwijkende levertijden gelden voor alle bezorgopties.

Wat kan je retourneren?

 • Ongeopende en ongebruikte bestellingen (met uitzondering van zelf samengestelde sample sets) kun je binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van reden retourneren.
 • Artikelen die beschadigd of niet correct zijn geleverd.
 • Artikelen waarvan de kwaliteit niet aan de vermelde specificaties voldoet (als een artikel een allergische reactie oproept kun je contact met ons opnemen).
  Om een product te retourneren moet het aan de volgende voorwaarden voldoen
 • Het product moet ongeopend en ongebruikt zijn. Is het geen foutief product en is de verzegeling verbroken? Dan is er sprake van waardevermindering en kunnen wij helaas niet het gehele aankoopbedrag terugstorten.

Wat kan je niet retourneren?

 • Hygiëne artikelen (zoals make-up) waarvan de verzegeling is verbroken.
 • Skins Cosmetics Giftcards.
 • Winkelaankopen kun je niet online retourneren.
 • Artikelen uit de Archives.
 • Zelf samengestelde Sample Sets. 
 • Skins Boxen. 

Voorwaarden free gift & retourneren
Bij besteding vanaf €100 krijg je van ons een gratis gift, deze kan je selecteren tijdens het afrekenen. Stuur je achteraf producten retour en kom je onder de besteding van €100? Dan vervalt helaas het recht op de gratis gift en dien je deze ook mee te sturen met de retourzending. Indien de bestedingswaarde onder de €100 valt en de gift niet is geretourneerd, houden wij een waardevermindering in bij de terugbetaling.

Hoe kan ik iets retourneren?
Je kunt jouw retour online aanmelden als je een account aan hebt gemaakt. Om je retour online aan te melden ga je naar je persoonlijke Skins Account > Mijn bestellingen en klik op de bestelling waarvan je een artikel wilt retourneren. De kosten van het retourneren nemen wij voor onze rekening, wanneer je de stappen van retourproces volgt. Als je de producten zelf op eigen initiatief retourneert of via een andere vervoerder, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Als je er niet uit komt kun je ook een mail sturen naar [email protected]

Nadat je ons op de hoogte hebt gebracht, moet je de artikelen zo snel mogelijk, maar in ieder geval niet later dan dertig dagen na de mededeling aan ons retourneren. Wil je een retourzending doen zonder account? Voor retourzendingen kun je het volgende adres gebruiken:

Skins Cosmetics B.V
T.a.v.: RETURNS DEPARTMENT (WEB)
Antwoordnummer 46740
1060 VL Amsterdam

Neem eventueel contact op met onze klantenservice.

Wij verzoeken je om de artikelen in de originele verpakking én in originele doos of een vergelijkbare doos naar ons terug te sturen. Je kunt de artikelen ook terugbrengen naar één van onze winkels. Vergeet niet het zes-cijferige ordernummer/referentienummer van je bestelling bij te voegen.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen.

Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Terugbetaling

Als je betaald hebt met iDeal, creditcard, Klarna of PayPal, dan wordt het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen op je rekening teruggestort. Als je betaald hebt met een Skins Giftcard, dan ontvang je dit bedrag ook in de vorm van een Skins Giftcard. De termijn van 14 start op het moment dat je de herroepingsmededeling hebt gekregen.

Je kunt de verzendkosten voor de retourzending terugkrijgen wanneer een artikel uit de zending beschadigd, verkeerd geleverd of anderszins niet correct geleverd is, of als je de bestelling op basis van gegronde reden retourneert. Stuur eventueel een e-mail naar de klantenservice voor het antwoordnummer, of mail je verzendbewijs om de kosten terug te ontvangen.

Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt geldt de wettelijke garantie. Als klant van Skins Cosmetics heb je recht op een goed product. Is het artikel niet wat je ervan verwacht, neem dan contact met ons op, dan komen we samen tot een oplossing.