Brands

Categories

SKINS X SALLE PRIVÉE


Ontdek onze nieuwste Skins Exclusive, een samenwerking tussen Skins Cosmetics en Salle Privée House of Design: SKINS x SALLE PRIVÉE. Een tijdloos eau de parfum geïnspireerd op de favoriete geurbelevingen van de klanten van Skins Cosmetics.


Shop SKINS X SALLE PRIVÉE

DRIVE VOOR PERFECTIE

Skins Cosmetics en Salle Privée delen niet alleen Nederlandse roots met internationale ambities, maar ook de verbondenheid in creativiteit en het ‘anders’ zijn. 

“Onze krachten, visie en gedeelde passie voor detaillering zijn mooie uitgangspunten voor een samenwerking.”

Patrick Munsters,
co-founder Salle Privée

“SKINS x SALLE PRIVÉE is niet alleen een mooie samenwerking tussen twee Nederlandse merken, het is de ultieme Skins geur.”

Philip Hillege, co-founder Skins Cosmetics

AN EVERYDAY FRAGRANCE

Ook in deze Skins Exclusive komt de persoonlijke signatuur van de Skins co-founder goed naar voren. Guaiac hout vormt de perfecte basis samen met papyrus, terwijl de sprankelende topnoten je direct een boost van blijdschap geven.

SKINS x SALLE PRIVÉE is een eau de parfum met een concentratie van maar liefst 30%. Een ‘everyday fragrance’ die overdag én ’s avonds gedragen kan worden, het hele jaar door. De geurbeleving is iedere keer anders en past zich aan aan het moment. Een zelfverzekerde, moderne geur die je vol vertrouwen kunt dragen.

Ervaar de geur als eerste

TOP

Bergamot
Roze peper
Viooltjesblad

HART

Cashmeran
Papyrus
Iso-E-Super

BASIS

Guaiac hout
Amber
Iris wortel

SKINS x JOOFWOOF

Ter gelegenheid van de lancering van SKINS x SALLE PRIVÉE hebben we grafisch ontwerper en art director JoofWoof gevraagd om een exclusief artwork te maken dat het karakter en de ingrediënten van het parfum weergeeft.

Wat waren de eerste drie woorden die bij je opkwamen tijdens het ervaren van de geur?  

De drie woorden die ik zou gebruiken om de SKINS X SALLE PRIVÉE geur te beschrijven zijn Licht, Aards en Scherp. Ik vond het parfum licht, omdat de verschillende ingrediënten die ik kon ruiken elkaar op een verrassend evenwichtige manier aanvullen. De geur heeft absoluut een aangename aardsheid die me troost bracht toen ik hem voor het eerst ontdekte.  En tenslotte zou ik hem als scherp omschrijven omdat bepaalde ingrediënten zoals sandelhout en kardemom er doorheen snijden en de geur iets geven om te onthouden.


Waar heb je je inspiratie voor het SKINS X SALLE PRIVÉE artwork vandaan gehaald?  

Bij het creëren van het artwork voor de samenwerking wilde ik een mooie balans vinden tussen verwijzingen naar ingrediënten en verwijzingen naar de ervaring van de geur. Ik heb geleerd dat veel van de visuele communicatie en patronen die we gebruiken uit de natuur komen, en als je met zoiets natuurlijks werkt, dacht ik dat het intrigerend zou zijn om openlijk te zijn over sommige beelden, en beschouwend over andere. Ik denk dat dit ook zorgt voor visueel evenwicht.

Hoe vertegenwoordigen de verschillende elementen de diverse facetten van het parfum?  

Een aantal van de elementen die duidelijker de feitelijke ingrediënten in het parfum weergeven, zijn het maken van een patroon met kardemomzaadjes, en het leggen van dat patroon bovenop de houtnerf. Maar wat ik echt interessant vind, zijn de indirecte grafische manieren waarop het parfum kan worden weergegeven. Gelaagde, ‘zwevende’ ovalen tonen een lichtheid en evenwicht. Subtiele uitbarstingen weerspiegelen een verrassing intrige ten opzichte van deze scherpe, aardse geur.