Merk
Categorie
 

Een gezichtsmassage met de Gua Sha: 

De voordelen en hoe je het doet

Maak kennis met de Gua Sha: de steen die ideaal is om te gebruiken bij gezichtsmassages. Je hebt ‘m vast weleens voorbij zien komen en misschien vroeg jij je toen af waar deze hartvormige steen goed voor is. Ondertussen wordt het gebruik van de Gua Sha-steen steeds populairder en zien we verbluffende resultaten voorbijkomen. Wij vertellen je wat de voordelen zijn en hoe je te werk gaat met de Gua Sha.

De Gua Sha wordt ook wel de ‘gum voor rimpels’ genoemd. En inderdaad, de Gua Sha kan bij regelmatig en juist gebruik fijne lijntjes verminderen. Toch zijn er nog veel andere voordelen die het gebruik van deze eeuwenoude steen met zich meebrengt.

Wat is een Gua Sha?

De Gua Sha is een gladde steen met afgeronde vormen die perfect is voor het stimuleren van de bloedsomloop. Eerst was er de jaderoller en nu begint ook de Gua Sha steeds populairder te worden. Net als de jaderoller, wordt de Gua Sha vaak gemaakt van edelsteen, zoals jade of rozenkwarts. Dat komt omdat deze stenen jouw energie goed geleiden.

De Gua Sha-techniek is al 2000 jaar oud en vindt zijn oorsprong in China. Oude Chinese geschriften spraken al van een schraaptechniek waarmee ze klachten en ziekten uit het lichaam schraapten. Nu wordt de Gua Sha vooral gebruikt bij gezichtsmassages en deze kunnen verschillende doelen hebben. Of het nu gaat om het definiëren van contouren, het stimuleren van de doorbloeding of het verminderen van lijntjes: de Gua Sha is je reddende engel.


Wat zijn de voordelen?

Als je de Gua Sha al eens online voorbij zag komen, dan weet je waarschijnlijk al van de face sculpting resultaten. Als we het internet mogen geloven dan geniet iedereen die de Gua Sha regelmatig gebruikt van een scherpe kaaklijn en een gelift uiterlijk. En liften doet het inderdaad. Door de opwaartse bewegingen die je met de Gua Sha maakt wordt de huid gelift, voor een strakker en steviger uiterlijk. En dat vermindert de eerste tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes.

Ook is zo’n stimulerende gezichtsmassage goed voor de bloedsomloop en de lymfedrainage. Dit heeft positief effect op onzuiverheden. Door de bloedsomloop te stimuleren hebben ontstekingen minder kans.

Last van wallen? Ook deze masseer je weg met de Gua Sha. Hieronder zie je welke bewegingen je maakt om jouw gezicht in topvorm te krijgen met de Gua Sha. Definieer je kaaklijn en jukbeenderen, en reduceer zwellingen.

Als finishing touch worden skincare producten ook beter opgenomen wanneer je de Gua Sha gebruikt. De massage heeft veel voordelen, maar jouw skincare routine komt ook beter tot zijn recht.


Hoe gebruik je de Gua Sha?

Begin niet zomaar in de rondte te schrapen, maar volg de juiste richting met jouw Gua Sha. Voor het gewilde resultaat volg je de lijnen op de afbeelding. Een gereinigd gezicht werkt het beste, zo kunnen ook de moisturisers die je aanbrengt het beste in de huid doordringen. Zet de steen lichtjes aan tijdens het masseren, maar zet nooit te veel druk. Het moet prettig aanvoelen. Herhaal de bewegingen ongeveer vijf keer.

  1. Breng een serum, olie of hydraterende crème aan op je gezicht. Het mag best een beetje ‘vettig’ aanvoelen, zodat de Gua Sha straks gemakkelijk over jouw gezicht glijdt.
  2. Gebruik de V-vormige kant van de Gua Sha om je kaaklijn te masseren. Werk vanaf je kin naar je oor en volg zo je kaaklijn. Om wat extra spanning toe te voegen houd je met je andere hand de huid strak bij de kin. Pas deze techniek aan beide kanten toe.
  3. Gebruik de vlakke kant om je jukbeenderen te masseren. Werk vanaf je neusplooi naar je oor en volg de lijn van je jukbeen-bot. Om wat extra spanning toe te voegen houd je met je andere hand de huid strak bij de neus. Pas deze techniek aan beide kanten toe.
  4. Gebruik de korte, afgeronde kant om je wallen te masseren. Werk vanaf je binnenste ooghoek/neus in een halfronde beweging naar je slapen. Volg hierbij de vorm van je ogen. Pas deze techniek aan beide kanten toe, zowel boven als onder je oog.
  5. Ga met dezelfde kant langs je wenkbrauwbot. Ook dit doe je van binnen naar buiten. Pas deze techniek aan beide kanten toe.
  6. Gebruik de vlakke kant van de Gua Sha om je voorhoofd te masseren. Werk van beneden naar de haarlijn en zet wat extra druk zodra je de haarlijn bijna bereikt.


De perfecte Gua Sha routine

Een fijne Gua Sha-steen en moisturiser is het powerduo dat je nodig hebt voor jouw Gua Sha-routine. De Gua Sha’s van The Coucou Club zijn onze persoonlijke favoriet. Ze liggen fijn in de hand, zijn mooi afgerond en daardoor gemakkelijk in gebruik. Er is een Gua Sha gemaakt van 100% natuurlijk rozenkwarts, deze steen staat voor empathie, kalmering, schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Of ga jij voor de Jade Gua Sha? De jade-steen staat voor reiniging, bescherming, evenwicht en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.  

En dan heb je natuurlijk nog een moisturiser, olie of serum nodig die het schrapen soepel laat gaan. Dit kan er eentje zijn uit jouw vaste skincare routine. Een gezichtsolie met de eigenschappen van een serum is wat ons betreft het ideale product hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan de Face Oils van Sunday Riley. Voor de huid die wat gevoeliger is voor onzuiverheden is er de U.F.O. Ultra Clearifying Treatment Oil, en voor wie de voordelen van Vitamine C wilt genieten is de C.E.O. Face Oil perfect. Gebruik je de Gua Sha voor het slapengaan? Combineer deze dan met jouw vaste dosis retinol met de Luna Sleeping Night Oil.
Wil je focussen op de nek en kaaklijn? Dan is de Neck Sculpting Cream van Dr. Brandt ideaal, deze wordt geleverd met een Gua Sha van rozenkwarts. Neck Sculpting Cream bevat een innovatieve, baanbrekende formule die doelgericht de losse huid onder de kin aanpakt.
Wil je het lichaam ook meenemen? Sinds kort verkoopt The Coucou Club ook een Gua Sha-steen voor je lichaam. Het is de perfecte tool om je onderlichaam, nek en schouderspieren te verwennen en wat ontspanning te geven. Ook behandelt het cellulitis, stimuleert het de doorbloeding, vermindert het zwellingen en verlicht het spanningen en spierpijn – genoeg redenen om er mee aan de slag te gaan. De Body Gua Sha van The Coucou Club gebruik je in combinatie met een lichaamsolie of -crème door opwaartse bewegingen te maken over het lichaam.
Zoek je een fijne olie voor het lichaam? Denk dan aan de Breathless Massage Oil van Aesop, rijk aan vitamine E en notenolie om het lichaam te verzachten. Of de Santal 33 Body Oil van Le Labo, waarmee je jouw lichaam parfumeert met je favoriete sandelhout-geur.