Merk

Categorie

 
Parfum | 28-12-2023

How to: parfum gebruiken in de winter

De winter: waar sommigen verlangen naar verre, zomerse oorden, genieten anderen juist intens van de knusse, koude winterse dagen. Elk seizoen heeft zo zijn eigen unieke kenmerken. Waar de winter aanvoelt als een koude omhelzing, proberen we de warmte in deze periode vaak op te zoeken in onze parfumkeuze. Warme, zoete en kruidige geuren zijn tijdens deze periode dan ook zeer geliefd. In deze blog bieden wij jou een complete guide over hoe je tijdens de winter optimaal parfum gebruikt, inclusief een selectie van onze favoriete geuren en geurnoten voor het koude seizoen.

 Winter vs. zomer

In de winter geniet je van een langdurige geurbeleving. In koude weersomstandigheden blijft parfum over het algemeen namelijk langer ruikbaar, al is de intensiteit wat minder dan in de zomer. In warmere zomermaanden activeert de huid de kracht van het parfum, maar vervliegt de geur ook sneller. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een winterparfum. Vaak gaan mensen tijdens koude maanden voor meer aromatische parfums, zodat de karakteristieke geur de hele dag blijft hangen.


Verzorging in combinatie met parfum

Een goed gehydrateerde huid is de sleutel tot het perfect dragen van parfum in de winter. Geuren hechten namelijk beter op een huid die rijk verzorgd is. Voor de droge wintermaanden is het aan te raden om je huid te verwennen met een bodylotion die de huid intens hydrateert of een verzorgende body oil. Veel parfumhuizen bieden bodylotions aan in dezelfde geuren als hun parfums, waardoor je huid niet alleen optimaal verzorgd wordt, maar ook de geur van je parfum versterkt. Zo creëer je een harmonieuze, diepere geurbeleving die de hele dag aanhoudt.


Ga voor een Eau de Parfum

De parfumconcentratie, zoals Eau de Toilette of Eau de Parfum, weerspiegelt de intensiteit van een parfum. Deze concentratie, en dus de sterkte van een parfum, wordt bepaald door het percentage aanwezige parfumolie. Eau de Parfum is de meest voorkomende variant en kenmerkt zich door een samenstelling van 10% tot 20% parfumolie, waarmee het krachtiger is dan Eau de Toilette. De rijke concentratie resulteert in krachtige en onderscheidende geuren die opvallend aanwezig zijn. Eau de Parfum onthult zijn volle pracht met een intense geurbeleving, vooral wanneer het op de huid wordt aangebracht. Daarnaast kan Eau de Toilette ook op kleding worden aangebracht, hoewel het daar niet specifiek voor is ontworpen. Dankzij de diepgaande geurbeleving van een Eau de Parfum komt deze goed tot zijn recht in de wintermaanden.


Onze favoriete parfums van Skins voor de winter

BIBBI – Radio Child

Radio Child van BIBBI is een groene geur die een prikkelende sensatie biedt. Laat je omhullen in een warme deken van vijg en eikenmos, die zich vermengen met aroma’s van zwarte peper en kasjmierhout. De blend roept een ultiem gevoel van comfort en gezelligheid op, die perfect past bij de winterdagen.

MALIN+GOETZ – Dark Rum

Dark Rum Eau de Parfum van MALIN+GOETZ neemt je mee naar een zonnig oord. Waar de nachten langer worden en de dagen korter, word je met dit parfum toch even ondergedompeld in rijke en warme aroma’s van rijpe pruim, noten van leer en knapperige bergamot. De geur voelt zowel verleidelijk warm als fris aan. De geur doet verlangen naar tropische plekken, waardoor deze ideaal is voor degene die tijdens de winter het gemis voelt van de zon.

MALIN+GOETZ – Dark Rum

Dark Rum Eau de Parfum van MALIN+GOETZ neemt je mee naar een zonnig oord. Waar de nachten langer worden en de dagen korter, word je met dit parfum toch even ondergedompeld in rijke en warme aroma’s van rijpe pruim, noten van leer en knapperige bergamot. De geur voelt zowel verleidelijk warm als fris aan. De geur doet verlangen naar tropische plekken, waardoor deze ideaal is voor degene die tijdens de winter het gemis voelt van de zon.

hima jomo – Winter in Manaslu

Winter in Manaslu van hima joma belichaamt de winter, zoals de naam al doet vermoeden, met zijn heerlijke houtachtige en musky geur. In gedachten slinger je door besneeuwde berghellingen, terwijl de aroma’s van pepermunt, steranijs en basilicum de geur openen. Koele, ijsachtige topnoten brengen de accenten van den in het hart samen met een duo van ceder- en sandelhout voor een onverwachts warme wending. Winter in Manaslu is het parfum voor iemand die niet vlucht voor de winter, maar deze juist in al zijn pracht omarmd.

Op welke plekken draag je parfum in de winter?

Om het beste uit je parfum te halen, beperk je je niet alleen tot de traditionele 'hotspots' zoals polsen en nek, vooral niet wanneer deze bedekt zijn door langere mouwen of hogere halslijnen die de geur kunnen maskeren. In plaats daarvan, kun je een nieuwe dimensie van geurbeleving introduceren door het rechtstreeks op je kleding aan te brengen. Wees echter voorzichtig, vooral met donkere concentraties op lichte kleuren, aangezien dit vlekken kan veroorzaken.

Neem bijvoorbeeld je wollen trui of kasjmier vest; een zorgvuldige verstuiving zorgt ervoor dat de geur tot leven komt en een aangename sensatie biedt telkens wanneer je je trui uittrekt bij het betreden van een warmere omgeving. Houd er rekening mee dat het beter is om het parfum subtiel van een afstand te verstuiven dan van dichtbij, om overmatige concentratie te voorkomen. Natuurlijke materialen zoals wol en kasjmier zijn ideaal voor deze methode van parfum dragen, waardoor een subtiele maar aanhoudende geurervaring ontstaat die je gedurende de dag met je meedraagt.

Aanbevolen winterse geurnoten

De winter roept gevoelens op van warmte en gezelligheid. Met onze aanbevolen geurnoten waan je je compleet in winterse sferen en maak jij een mooie tijd van het koude seizoen.


Cederhout Sandelhout
Dennen Haardvuur
Honing Kruidnagel
Mandarijn Patchouli
Vanille Amber
Steranijs Suède
Kasjmier Zwarte peper
Pruim Leer
Kastanje

Of je nu verlangt naar een geur die de warmte van een zomerdag aan het strand oproept, of naar de frisheid van een dennenbos in de winter, het belangrijkste is dat je kiest voor een parfum dat jou persoonlijk vreugde brengt.