Merk
Categorie
 

Op zoek naar een parfum voor de herfst?
Dit is onze top 10

In de herfst veranderen onze behoeftes en voorkeuren op het gebied van geur. In de zomer neigen we vaak meer naar fris en sprankelend, maar in de herfst stappen we liever over op de wat meer intense, warme parfums met geurnoten van bijvoorbeeld amber, leer en hout.

 

Nu het zonnige seizoen ten einde is, stappen we het knusse najaar in. Dit vraagt om een nieuwe signature scent die past bij het seizoen. Wij zetten alvast de tien geuren op een rijtje waar jij deze herst een onuitwisbare indruk mee achterlaat.

01. D’Orsay | M.A. Je Suis Le Plus Grand

Ons nieuwe merk D’ORSAY maakt prachtige hedendaagse geuren en Je suis le plus grand is een echte uitblinker voor de herfst. Krachtig en houtachtig met noten van onder andere ambroxan en Iso E Super, met als finishing touch een sensueel vleugje iris en violet.

02. Chris Collins | Autumn Rhyth

Zoals de naam al doet vermoeden is Autumn Rythm een fantastische najaarsgeur, geïnspireerd op herfstbladeren die door de lucht waaien. Het krachtige extrait de parfum opent even sprankelend met bergamot, maar gaat daarna over op sensueel hout, leer en musk.

03. Violet | Un Air D'Apogée

Een uniek parfum waarbij aangenaam lichte mimosa in contrast staat met diep suède. Voeg hier tabak, kruiden en hout aan toe en je hebt een verfijnde herfstgeur met veel diepte, elegantie en karakter.

04. Ex Nihilo | The Hedonist

Ben je een liefhebber van houtachtige geuren met een frisse touch? In The Hedonist zijn krachtige noten van Akigalahout en cederhout verrijkt met gember, bergamot en vetiver – wat voor een zinderend vleugje frisheid zorgt die de geur elegant en modern maakt.

05. Diptyque | Orphéon

Bij het dragen van diptyque’s Orphéon waan je je in een donkere Parijse bar waar de tabaksrook zich vermengt met poederige sporen van make-up en het gepolijste hout van de bar. In het hart van de compositie komen warme tonkabonen, diep cederhout en levendige jeneverbessen naar voren.

06. Widian | Black II

Black II biedt een prachtige samensmelting van frisheid, warmte en sensualiteit. Pruim en mandarijn zorgen voor een sprankelende opening, die overgaan in een hart van bloemen en hout. De basis bestaat uit vanille en mos: zoet, donker en aromatisch.

07. Naomi Goodsir | Cuir Velours

Bij de echte liefhebbers van leergeuren kan Cuir Velours niet ontbreken in de parfumgarderobe. Een diep en gelaagd parfum, dat de huid omarmt als fluweelzacht suède. De krachtige tabaksnoot wordt verfijnd door rum, labdanum, wierook en strobloem.

08. Memo | Russian Leather

Memo noemt Russian Leather ook wel een ‘frozen fougère’, oftewel een kruidige en aromatische geur met een koele noot. Van basilicum, dennennaalden en cederhout tot patchoeli, tonkaboon en guaiac-hout: laat de herfst maar komen.

09. Matiere Premiere | Santal Austral

Hout, hout en nog eens hout: dat is Santal Austral van Matiere Premiere. Sandelhout voert de boventoon en wordt zacht gemaakt door de toevoeging van iris, tonkaboon en benzoë. Een heerlijke warme geur voor het koude seizoen.

10. Salle Privée | Illegal

Deze recente creatie van SALLE PRIVÉE dankt zijn naam aan de toevoeging van mysterieus absint en cannabidiol (ook wel bekend als CBD) die samen met kardemom en gember voor veel kracht zorgen. Kasjmier, leer en vetiver zorgen voor een langdurige en verslavende sillage.