Over Skins

Skins Cosmetics is hét adres voor uitzonderlijke beautyproducten en verfijnde parfums. Sinds 2000 introduceert Skins Cosmetics unieke merken van over de hele wereld - allemaal met een bijzonder verhaal en gecreëerd door bevlogen oprichters. Met deze ontdekkingen verrast en inspireert Skins Cosmetics haar klanten, gecombineerd met de beste service en advies van medewerkers met veel kennis en passie voor het vak.

Historie & concept

Skins Cosmetics bracht in 2000 een ware revolutie teweeg in de Nederlandse cosmetica. Het was namelijk de allereerste winkel in Nederland waar uitsluitend niche merken werden verkocht die in Nederland niet eerder verkrijgbaar waren. De oprichters van Skins Cosmetics hadden een duidelijke visie: wij zoeken de parfum-, make-up- en huidverzorgingsmerken die in Nederland nog onontdekt zijn, maar in het buitenland al een iconische status hebben. Niet alleen de merken, ook de winkelinrichting en service onderscheiden Skins van andere cosmetica winkels. De mensen die werken bij Skins zijn gepassioneerd over hun vak, trots op de prachtige merken en delen dit graag met hun klanten. Sampling is hier onlosmakelijk mee verbonden. Klanten worden altijd uitgenodigd en gestimuleerd om samples mee naar huis te nemen, om te ervaren wat het verschil is met andere producten of om te kijken of de geur echt bij hen past. Er is geen druk om meteen te kopen.

De lange termijn telt bij Skins: een band opbouwen en laten zien wat er allemaal nog meer bestaat in de wereld van parfum en cosmetica. We willen dat mensen blij zijn met hun aankoop en met het persoonlijke, onafhankelijke advies dat wordt gegeven.

Dit heeft geresulteerd in diverse prijzen sinds de oprichting. Zoals de prestigieuze retail jaarprijs awards voor service en innovatie en de Amsterdamse onderneming van het jaar.

Skins Cosmetics: officiële reseller van topmerken 

Skins Cosmetics is een officiële reseller van alle merken die in de Skins winkels en op skins.nl worden verkocht. Dit betekent dat wij rechtstreeks inkopen bij de merken en zo garanderen dat wij authentieke kwaliteitsproducten leveren op een uiteraard volledig legale manier.

Officiële retailprijzen

Op het internet zijn dezelfde producten echter vaak tegen lagere prijzen te vinden in de zogeheten ‘grijze handel’. Deze bedrijven bieden producten tegen kostprijs aan omdat ze vaak niet (volledig) legaal opereren, producten aanbieden die namaak zijn of omdat de producten over datum zijn. Als officiële reseller hanteert Skins de adviesprijzen die vanuit de merken worden vastgesteld en zal je nooit te maken krijgen met namaak producten of producten die over datum zijn.

Laatst bekeken