Over Skins

Uitzonderlijke collectie verfijnde beautymerken.

Missie

Skins Cosmetics zoekt continu naar de meest bijzondere, innovatieve en onontdekte beautyproducten. Naar de merken die met grootste zorg en aandacht zijn ontwikkeld. Door de makers die puur zijn en alleen gaan voor het beste. Deze ontdekkingen willen we delen met iedereen die graag verder kijkt en die op zoek is naar beautymerken, die net wat minder bekend zijn. Skins Cosmetics wil verrassen en inspireren met persoonlijk advies door bevlogen mensen met de juiste kennis en de beste service. 

Historie & concept

Skins Cosmetics bracht in 2000 een ware revolutie teweeg in de Nederlandse cosmetica retail. Het was namelijk de allereerste winkel in Nederland waar uitsluitend niche merken werden verkocht, die in Nederland niet eerder verkrijgbaar waren. De oprichters van Skins Cosmetics hadden een duidelijke visie: alleen parfum-, make-up- en huidverzorgingsmerken die in Nederland nog niet zo bekend waren, maar in het buitenland een iconische status hadden (en hebben). Niet alleen de merken, ook de winkelinrichting en service onderscheiden Skins van andere cosmetica winkels. De mensen die werken bij Skins zijn gepassioneerd over hun vak en trots op de prachtige merken en delen dit graag met hun klanten. Sampling is hier altijd onlosmakelijk mee verbonden geweest. Klanten worden altijd uitgenodigd en gestimuleerd om samples mee naar huis te nemen, om te ervaren wat het verschil is met andere producten of om te kijken of het echt bij hen past. Er is geen druk om meteen te kopen. 

De lange termijn telt bij Skins, een band opbouwen en laten zien wat er allemaal nog meer bestaat in de wereld van parfum en cosmetica. Dat mensen blij zijn met hun eventuele aankoop, en met het persoonlijke, onafhankelijke advies dat wordt gegeven. Dit heeft geresulteerd in diverse prijzen sinds de oprichting. Zoals de prestigieuze retail jaarprijs awards voor service en innovatie en de Amsterdamse onderneming van het jaar.

Skins Cosmetics: officiële reseller van topmerken 

Skins Cosmetics is van alle merken die in de Skins winkels en op skins.nl worden verkocht een officiële reseller. Dit betekent dat wij rechtstreeks inkopen bij de merken en zo garanderen dat wij authentieke kwaliteitsproducten leveren op een uiteraard volledig legale manier.

Officiële retailprijzen

Op het internet zijn dezelfde producten echter vaak tegen lagere prijzen te vinden in de zogeheten ‘grijze handel’. Deze bedrijven nemen er genoegen mee de producten tegen kostprijs aan te bieden, en hebben geen marge nodig omdat ze vaak niet (volledig) legaal opereren óf producten aanbieden die namaak zijn of over datum. Als officiële reseller hanteert Skins de adviesprijzen die vanuit de merken worden vastgesteld. 

Voor uw veiligheid

Skins beveelt dan ook aan cosmeticaproducten voor uw eigen veiligheid en gezondheid altijd aan te schaffen bij een officiële reseller. Zo bent u ervan verzekerd dat u een veilig, authentiek product in huis haalt en waar krijgt voor uw geld. 

Hoe herkent u een authentiek product? Onderstaande checklist helpt u een echt product te onderscheiden van een replica.

  • Let op de prijs. Er zijn merken (zoals Creed) die hun producten nooit met korting aanbieden. Ziet u deze producten wel met korting online? Dan kunt u ervan uit gaan dat deze aanbieder geen officiële reseller is.
  • Zoom goed in op de foto’s van het product en de verpakking. Zijn er spelfouten en/of is ook de merknaam niet goed geschreven? Zo ja, is het betreffende product namaak.
  • Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het meestal ook. Als de prijs te laag lijkt voor het product, heeft u in de meeste gevallen te maken met namaak.
  • Wees voorzichtig met het kopen van cosmetica en parfum van particulieren, bijvoorbeeld op sites als Marktplaats. Deze aanbieders zijn vaak op zoek naar een makkelijk slachtoffer.
  • Ga indien mogelijk eerst langs een fysieke winkel om het product te checken dat u online wil aanschaffen. Zo kunt u zien of de producten gelijk zijn en hoe het authentieke product eruit hoort te zien.
  • Let goed op de cellofaan verpakking. Vrijwel alle doosjes van high-end producten (voornamelijk parfums) zijn netjes en strak in cellofaan verpakt. Zit dit los of zijn er beschadigingen zichtbaar, dan is er hoogstwaarschijnlijk met het product gerommeld. Ook de zichtbaarheid van lijm of tape (restjes) kunnen hierop wijzen.
  • Bekijk waar de barcode is geplaatst. Bij high-end producten hoort de barcode onderop de doos te zitten. Het is geen goed teken als deze op een andere zijde zit.
Laatst bekeken