Optimaal beschermd de zomer in met V.SUN

Optimaal beschermd de zomer in met V.SUN

Naarmate we ouder worden en fijne lijntjes ontstaan proberen we er veel aan te doen om deze minder zichtbaar te maken. Gelukkig zijn er vele manieren om de tekenen van vroegtijdige veroudering te verminderen. Zo is het gebruik van retinol zeer goed voor het stimuleren van het natuurlijke cel vernieuwingsproces en het verminderen van lijntjes. Hoewel het gebruik van onder andere retinol zeer effectief is, is het voorkomen van huidveroudering beter dan genezen. Maar liefst 90% van de vroegtijdige tekenen van veroudering is het resultaat van zonneschade. De zon is in staat om diep de huid in te dringen en de huidlagen aan te tasten. Het gevolg hiervan is dat er pigmentatie en lijntjes kunnen ontstaan en dat de huid verslapt en dof wordt. Daarom is het van groot belang om de huid goed te beschermen tegen de zon. Er zijn vele aspecten die meegenomen worden tijdens het uitzoeken van jouw ultieme zonneproduct, zoals hoe word ik beschermd? En wat doet het product voor mijn huid? In dit artikel leer je alles over de schadelijke effecten van de zon bij vroegtijdige huidveroudering en de beste manieren om jezelf te beschermen met het nieuwste pareltje bij Skins: V.SUN.

De gevolgen van zonneschade
Het belangrijkste aspect van een zonneproduct is de bescherming tegen schadelijke straling. De zon straalt ultraviolet licht (UV) uit. Dat licht kunnen we niet zien, maar wel voelen. Er zijn twee soorten UV stralen die de aarde bereiken, UVA en UVB. Beide soorten stralen hebben een ander effect op de huid. Denk bij UVB-stralen aan de B van Burning en bij UVA aan de A van Aging.

Het echte verbranden van de huid is een effect van UVB-stralen op de opperste huidlaag, de epidermis. Het verbranden van de huid zorgt voor directe schade aan het DNA. In het ergste geval kan deze verbranding door UVB stralen zorgen voor het ontstaan van kwaadaardige melanomen, een vorm van huidkanker die zich als donkere moedervlekken op de huid vormt.

UVA-stralen zorgen er vooral voor dat de huid sneller verouderd, ook wel photo-aging genoemd. UVA-stralen dringen dieper door in de huid naar de diepe huidlaag, de dermis. De dermis bestaat uit moleculen, zoals collageen, elastine en hyaluronzuur, die de huid elastisch en stevig maken. UVA zorgt voor een afbraak van collageen en elastine, waardoor de huid vatbaarder wordt voor het ontstaan van fijne lijntjes en verslapping.

Bescherming tegen de zon
Doordat beide UV-stralen een ander effect op de huid hebben is het van belang om de huid tegen beiden te beschermen. Check altijd de verpakking van jouw zonneproduct om te ontdekken tegen welke straling je beschermd wordt. Als jouw zonnebrand tegen zowel UVA als UVB beschermt kan dit aangegeven worden met de term Broad Spectrum. Daarnaast is het belangrijk dat minstens een derde van de gebruikte filters in jouw zonproduct tegen UVA-stralen beschermen, dit staat zelfs vast in de Europese wetgeving. Na jarenlang onderzoek heeft V.SUN de perfecte formule gevonden die de beste bescherming biedt tegen UVA- en UVB-stralen.

Wat is blauw licht?
Niet alleen UV licht vanuit de zon beschadigt onze huid dagelijks. Blauw licht is het licht dat afkomstig is van alle digitale apparaten, zoals je computerscherm, televisie en smartphone. Onderzoek toont aan dat blauw licht zelfs dieper de dermislaag binnen kan dringen dan UVA.  Vrije radicalen kunnen door blauw licht makkelijker ontstaan of binnen dringen doordat de huid kwetsbaarder is en de barrière beschadigd. Deze vrije radicalen tasten de huidcellen waardoor de productie van stoffen zoals collageen, elastine en hyaluronzuur vermindert, terwijl deze stoffen juist jeugdige structuur aan de huid geven.  Aangezien wij tegenwoordig dagelijks tot wel 15 uur per dag gebruik maken van digitale apparaten, is het van belang om de huid tegen dit blauwe licht te beschermen. Gelukkig kunnen de negatieve effecten van blauw licht voorkomen worden. Zo maakt V.SUN gebruik van ecotine en vitamine E, deze antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen die vrijkomen bij blootstelling aan blauw licht. In alle producten van V.SUN worden deze antioxidanten toegepast, zodat jij goed beschermd bent. Tip van de expert: minimaliseer de schade niet enkel door een bescherming te gebruiken maar ook door het scherm van je telefoon op een dusdanig filter te zetten dat deze de schade van blauw licht minimaliseert.

De beste aanvulling op jouw huidverzorging
Naast de bescherming tegen schadelijke straling is het van belang dat de huid goed reageert op jouw zonneproduct. Vroeger werd zonnebrand gezien als een volle crème die de huid irriteerde en poriën makkelijk verstopte. Tegenwoordig zijn er merken die zich focussen op het ontwikkelen van een zonnebrand als aanvulling op je huidverzorgingsroutine. V.SUN is een ster in het combineren van zonbescherming en huidverzorging, zo geniet je van the best of both worlds. De Sun Cream Face van V.SUN is geschikt voor de meest gevoelige huidtypes doordat de crème vrij is van siliconen, nanodeeltjes, minerale olie, parabenen, synthetisch polymeer, kleurstof en alcohol.  Omdat de crème is verrijkt met hyaluronzuur en aloë vera wordt de huid goed gehydrateerd. Daarnaast zorgt vitamine E voor een natuurlijke stimulans voor ons eigen collageen en elastine en wordt sheaboter gebruikt ter versterking van de huidbarrière.

Ons advies
De beste manier om huidveroudering te voorkomen is door het toevoegen van zonnebrand aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Vaak wordt zonnebrand aangebracht zodra de zon begint te schijnen in de lente of de zomer. Ons advies: gebruik SPF het gehele jaar door. UV straling tast de huid elke dag aan, zelfs wanneer de zon niet schijnt in de winter. Daarnaast worden wij tegenwoordig ook dagelijks blootgesteld aan het schadelijke blauwe licht. Daarom is het van belang om iedere dag een zonnebrand te gebruiken die mooi aansluit op zowel je huidverzorgingsroutine als je lifestyle. Gebruik de Sun Cream Face van V.SUN elke ochtend als laatste stap van je huidverzorgingsroutine om zo de huid te beschermen tegen UVA, UVB en blauw licht en zo vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen.

Gelieve de getoonde letters en cijfers in het hiernavolgende tekstveld in te voeren.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.