Brands

Categories

DE JUISTE BLUSH KIEZEN: ZO DOE JE DAT

HET KAN EEN UITDAGING ZIJN OM EEN GOEDE BLUSH TE VINDEN DIE BIJ JOUW HUID EN BEHOEFTEN PAST. DE JUISTE BLUSH VOOR JOU IS EEN BELANGRIJK ONDERDEEL VAN JE MAQUILLAGE, OMDAT JE ER EEN FRISSE LOOK MEE KUNT CREËREN EN DE BOTSTRUCTUUR IN JE GEZICHT KUNT BENADRUKKEN. ONZE EXPERTS GEVEN JE GRAAG ADVIES.

WAAROM BLUSH GEBRUIKEN?

Een blush zorgt voor een mooie en gezonde gloed op de wangen en/of de jukbeenderen. Hiermee ontstaat een frisse look, alsof je net een goede wandeling langs het strand of in het bos hebt gemaakt. Vandaag de dag hebben veel van onze blushes voedende bestanddelen, en geven ze de huid een zijdezachte finish. Omdat er zoveel verschillende soorten merken-, texturen en kleuren blush zijn, vertellen wij je in dit blog hoe jij een keus kunt maken.

EEN MOOIE BLUSH BIJ JOUW TEINT

Het kiezen van een passende blush begint bij het seizoen waarin je zit. In de zomer ben je vaak wat meer gebronsd van kleur, en volstaat een warme blush met bijvoorbeeld een koraalkleurige of peachy ondertoon. Ook kun je kiezen voor een felle, fuchsia kleur om een statement te maken. In het najaar ga je misschien voor wat meer gedempte kleuren of een mooie pruim- of bordeaux kleur. Kijk eens goed naar de ondertoon van jouw huid: heb je een koele toon en staat zilver je goed, of ben je een warm type dat liever naar goud neigt? Ook deze informatie helpt je om een goede blush te selecteren.

Welke textuur blush past bij mij?

Kijk bij het kiezen van een blush eens naar je huidtype. Heb je een wat vettere huid, dan kan het mooier zijn om een blush in poedervorm te selecteren. Dit type blush loopt minder snel uit. Een droge of een normale huid is erg mooi bij een crème blush, die vaak in stickvorm komt. Deze kun je heel mooi deppend met de vingertoppen aanbrengen voor een naturel effect, maar ook prima met het juiste blush penseel.

HOE GEBRUIK IK DE BLUSH?

Je kunt een blush op verschillende manieren aanbrengen. Het is het beste om naar je gezichtsvorm en botstructuur te kijken voordat je je maquillage gaat aanbrengen. Heb je een wat ronder gezicht of meer volume bij de wangen, dan is het mooier om de blush langs de zijkanten bij de jukbeenderen aan te brengen. Je kunt deze dan naar wens iets uit blenden tot onder de ogen.

Wil je juist graag wat meer volume, breng de blush dan eens aan op de bolling van de wangen. Dit kun je doen door in de spiegel te lachen. Neem eens een blush penseel en breng het residu aan langs de haarlijn en subtiel op de neusbrug voor een stralende look.

MUSTHAVE BLUSHES VOOR IEDERE MAKE-UP LIEFHEBBER

Bij Skins vind je een aantal iconische blushes die niet te missen zijn in jouw dagelijkse maquillage. Onze trainer Nienke geeft haar persoonlijke tips: ‘Persoonlijk zweer ik bij de Re Dimension Hydra Powder Blush van RMS Beauty, die de huid een schitterend, driedimensionaal effect geeft. Een all time favorite is de perzikroze Orgasm blush van NARS, die zo is ontwikkeld dat hij bij vrijwel iedere huidskleur mooi staat. Ook Westman Atelier is een persoonlijke favoriet van me, en dan met name de Baby Cheek Blush die in een handige crème textuur komt, en daardoor gemakkelijk aan te brengen is.

Naast deze new iconics is het blush assortiment van Laura Mercier een aanrader voor in je make-up collectie. De Colour Infusion Blush van Laura Mercier is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet, en heeft een zachte poedertextuur die zorgt voor een intense kleur – naar wens op te bouwen. De Lip2Cheek van RMS Beauty is een handig, multi-inzetbaar product die op zowel de lippen als wangen is aan te brengen. Ideaal voor onderweg of voor een snelle touch-up gedurende de dag.

LAAT JE DOOR ONS ADVISEREN

Kom je er toch niet uit? Laat een Skins expert je persoonlijk advies te geven in één van onze boutiques. Ons vakkundige team staat dagelijks klaar om je te helpen met het kiezen en aanbrengen van de juiste blush, zodat jouw gelaat nog mooier naar voren komt.