Brands

Categories

 
BLENDING HOME | 03-02-2023

Interieurparfum blenden: met deze tips creëer je
thuis een unieke geurbeleving

Het blenden van je interieurparfum is een slimme manier om de geurbeleving thuis te personaliseren en aan te passen aan je stemming of een gelegenheid. Het idee achter blenden is om verschillende geuren te combineren om een totaal unieke, aangename ambiance te creëren. Maar hoe ga je hiermee aan het werk? Met deze tips kun jij al snel aan de slag.

Tip 1: Varieer met roomsprays, geurkaarsen en diffusers


Er zijn verschillende manieren om huisparfum te verspreiden, zoals roomsprays, geurkaarsen en (elektrische) diffusers. Gebruik bijvoorbeeld een diffuser die jij prettig vindt en combineer dit met een heerlijke roomspray om een verfijnde twist te geven aan de geurbeleving in jouw huis. Probeer bijvoorbeeld de sfeervolle Dr. Vranjes Oud Nobile sticks te pairen met de frisheid van de Citrus Nobilis Ambiance Trigger van Zenology. De frisse citrusgeur van de roomspray combineert goed met de geur van Oud Nobile, die in het bijzonder geschikt is voor het bevorderen van je focus en concentratie. Door gebruik te maken van een diffuser en die te blenden met een roomspray, krijg je een interessante mix van geuren. Je kunt ook twee diffusers met elkaar pairen. De Oud Nobile sticks samen met de Ginger & Lime sticks van het merk, die frisse noten van limoen met de kruidige tonen van gember mengen voor een sprankelende, gastvrije ambiance. Experimenteer met verschillende typen interieurparfum om erachter te komen wat het beste werkt voor de ruimtes in jouw huis.

Tip 2: Ga voor geurnoten die elkaar aanvullen

Je kunt nooit misgaan bij het blenden van geuren door te kiezen voor geurnoten die complementair zijn. Lavendel en vanille zijn ingrediënten die elkaar bijvoorbeeld aanvullen. Zo kun je de Divine Vanille Candle van Essential Parfums perfect pairen met de Terra Sticks van Dr. Vranjes, die vanille en lavendel combineren met musk. Of kies voor een meer uitgesproken combinatie, door de Vanille Candle met de Eccentric Scented Candle van AUGUST&PIERS te combineren.

Tip 3: Experimenteer met geurnoten die contrasteren

Maak het interessant door te kiezen voor contrasterende geurnoten. Terwijl vanille en lavendel elkaar complementeren, zorgt vanille in combinatie met citrus voor een spannend spel tussen twee uitersten in parfumfamilies. Combineer de eerdergenoemde Divine Vanille Candle daarvoor met de Room Spray Odalisque van Trudon, waardoor je de warme geur van vanille een spontane, frisse nevel boordevol citrus geeft.

Tip 4: Kies een basisgeur

Het blenden van geuren wordt makkelijker als je een goede basisgeur hebt. Bij parfums worden bepaalde geurnoten vaker gebruikt in de basisnoten, omdat ze meer body geven aan de olfactorische piramide van een parfum. Een paar geurnoten die zich daar goed voor lenen zijn sandelhout, cederhout, vanille en patchouli. Met die geurnoten kun je de volgende combinaties maken:

  • Darling Scented Candle van AUGUST&PIERS met de Skins x ZENOLOGY Trigger Spray. Meng de verfijnde geur van cederhout, roos en viooltje met het woody karakter van onze trigger spray die Palo Santo, sprankelende roze peper en frisse geranium bevat. Deze verfijnde combinatie is getipt door Jannita, Training manager bij Skins.
  • Darling Scented Candle van AUGUST&PIERS met Scented Candle Oud van Diptyque. De bloemige, houtige geur van Darling laat je samenkomen met de rokerige noten van oud, patchouli en sandelhout. Dit duo is getipt door Skins Expert Esmee.
  • Scented Candle Oud van Diptyque met de Scented Candle Ambre van Diptyque. De uitgesproken, rokerige geur van Oud vermengt zich met verfijnde amber, hout en leer. Deze candle pairing is een tip van Diptyque.
  • Scented Candle Oud van Diptyque met Scented Candle Roses van Diptyque. Skins expert Remco combineert deze verfijnde kaarsen om de geuren van oud, patchouli en sandelhout samen te laten komen met de geur van een prachtige rozenstruik.


Heb jij al een favoriete geurkaars, roomspray of diffuser en wil je die graag een unieke twist geven? Gebruik deze dan als basisgeur, en geef deze een twist door te variëren met andere bijzondere interieurparfums. Heb je vragen over welke combinaties werken bij jouw favoriete interieurparfum? Chat, mail of bel onze Skins Experts, of kom langs in een boutique bij jou in de buurt.

Tip 5: Experimenteer met verschillende geuren en intensiteiten

Heb je een fijne combinatie gevonden, maar valt één van de geuren weg tegenover de andere? Probeer dan te experimenteren. Als je gebruik maakt van een roomspray, kun je deze minder of juist meer sprayen, voor een krachtigere of juist minder intense geurbeleving. Wil je jouw geurkaars of diffuser meer laten opvallen, overweeg deze dan op een andere plek in de ruimte te plaatsen. Door de producten op een andere plek te zetten kan het parfum zich beter (of juist minder) verspreiden, waardoor de geurbeleving weer anders waar te nemen is. Hierdoor creëer je een evenwichtigere ambiance in de ruimte. Neem bijvoorbeeld Juliette has a Gun’s Not a Candle. Deze geliefde creatie zorgt voor een verfijnde ambiance in combinatie met Maison Francis Kurkdjian’s Baccarat Rouge 540 Candle. Twee iconische parfums bij elkaar, maar misschien wil je de geurintensiteit aanpassen. Je kunt in plaats van de Not a Candle, de Not a Home Diffuser te gebruiken. De diffuser zorgt ten opzichte van de geurkaars voor constantere geurbeleving. Zo creëer je samen met de geurkaars een krachtig samenspel dat voor een zintuigelijke ervaring zorgt.

Tip 6: Pas de geurbeleving aan op het seizoen, tijdstip en de ruime

Bij elk seizoen past een andere geurbeleving. Ga in de winter voor pepermunt, vanille, sandel- en cederhout. Gedurende de lente komt alles in de bloei. Dan kun je gaan voor een frisse en bloemige ambiance, zoals noten van citroen, roos, jasmijn en lilac. Bij de warme zomer, passen zonnige geurnoten. Kies dan voor kokos, lavendel en bergamot. En als tot slot de herfst in aantocht is, kun je genieten van een zoete en kruidige geurbeleving. Denk dan aan noten van kaneel, appel en pompoen.

Toch hoef je natuurlijk niet een heel seizoen gebruik te maken van bepaalde geurnoten. Je kunt ook de geurbeleving aanpassen aan het tijdstip. Frisse geuren zoals bergamot, eucalyptus of tuberoos werken goed voor de ochtend, terwijl warme geuren zoals vanille of sandelhout een fijne geurbeleving geven in de avond.

Tot slot hebben de ruimtes in je huis ook elk zijn eigen doel. In de slaapkamer zou je misschien willen kiezen voor kalmerende verzachtende ingrediënten, terwijl je in de studie- of woonkamer energieke en warme ingrediënten beter vindt passen.