Brands

Categories

 

Dr. Vranjes Firenze
Collezione Anniversario Oud Nobile Refill 2500ml

De geur van agarwood is complex en behaaglijk, en met maar weinig te vergelijken in de natuur. Het speelt bovendien een belangrijke rol in culturele en religieuze gebruiken van oude beschavingen over de hele wereld, en is zelfs genoemd in de Sanskriet Veda’s uit India. Er zijn 15 soorten Aquileria en 8 ervan worden gebruikt voor de productie van agarwood. De vorming van agarwood vindt plaats in de voet en wortels van bomen die besmet zijn met een parasiet, fungus ascomyces Phaeoacremonium parasitica. Als reactie hierop produceert de boom een hars van vluchtige, organische bestanddelen die de schimmel onderdrukt of vermindert, dit heet tylosis. Het niet-besmette hout van de boom is relatief licht van kleur, de hars beïnvloedt de massa en dichtheid van het aangedane hout echter drastisch; waardoor de kleur donkerbruin en soms zelfs zwart wordt. Dit hout wordt Gaharu, jinko, aloeswood, agarwood, of oud genoemd, en in vele culturen gewaardeerd om de geur. Naast de productie voor wierook en parfums, wordt het ook gebruikt in de paleizen van de Emirs, uit respect of als onderdeel van de welkomstceremonie voor belangrijke gasten. Dan worden stukjes oud gebrand in houders vlakbij kleding, om deze de geurige rook te laten opnemen (vrouwen doen dit met hun haar). De reden dat oud zo zeldzaam en kostbaar is, is dat de bomen schaars zijn en dat deze ‘aangevallen’ moeten worden door de betreffende schimmel, een proces dat alleen in de natuur voorkomt.

€468.00

Size
Boutique stock
icon-heart-orange icon_wishlist

Fragrance notes

Top: Mediterranean bergamot
Heart: oud
Base: myrrh, incense

About

article number

106207
HOME FRAGRANCE OUD NOBILE ALCOHOL PROPYLENE GLYCOL ACETYL HEXAMETHYL TETRALIN CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL 5,5,6-TRIMETHYLBICYCLOHEPT-2-YLCYCLOHEXANOL TETRAMETHYL ACETYLOCTAHYDRONAPHTHALENES CITRUS AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL OCTAHYDRO-METHOXY-TETRAMETHYL-METHANOAZULENE BHT LINALOOL Floralozone VETIVERYL ACETATE CEDRUS ATLANTICA BARK EXTRACT JUNIPERUS VIRGINIANA WOOD EXTRACT α-Hexylcinnnamaldehyde DIHYDRO PENTAMETHYLINDANONE HEXAMETHYLINDANOPYRAN BULNESIA SARMIENTOI EXTRACT ACETYLCEDRENE DIPTEROCARPUS TURBINATUS BALSAM EXTRACT ETHYL TRIMETHYLCYCLOPENTENE BUTENOL GERANIOL CITRONELLOL

Skins Experts

How to

Scented Sticks are an effective cold diffusion method for your home fragrance. Simply place the fragrance bottle in the room and put the reed bundle into the neck. Reverse the reeds every few days or as desired to enhance the scent experience. The fragrance will infuse the air and provide a lasting, constant and beautiful scent. Bergamot, Neroli, Oud, Miyrh, Sandalwood, Cedarwood.

Reviews
Boutique stock

Be inspired and advised in our boutiques. Come and smell, feel, and experience what truly suits you.

The stock you see below is our best possible indication.

  • Large stock
  • Limited stock
  • Out of stock